ezgif.com-webp-to-jpg (99)
Utrip mesta · mobilno · V zraku · tehnologija

Skener ProovStation s pomočjo kar 600 fotografij in umetne inteligence z 99-odstotno natančnostjo prepozna in ovrednoti vse poškodbe na zunanjosti avtomobila.

Vse od konca 60. let prejšnjega stoletja lahko prek elektronskih rešitev diagnosticiramo težave znotraj avtomobilov. Če smo na začetku gledali le v prižgano luč, ki je opozarjala na težavo v določenem delu avtomobila, lahko danes prek priključka OBD-II izvemo, kje natančno in kaj je razlog, da se avtomobil čudno obnaša. Če torej znamo kar prek računalnika prepoznati težavo v notranjosti, se moramo pri iskanju težav na zunanjosti še vedno zanašati na svoje oči. WeProov pa ima končno rešitev tudi za to.

ProovStation je večja naprava, ki je videti kot manjša avtopralnica, v resnici pa gre za napreden 3D-skener. Skozenj zapeljan avtomobil bo fotografirala kopica kamer, ki bo iz 600 slik izdelala podroben 360-stopinjski model zunanjosti. S pomočjo umetne inteligence bo prepoznala poškodbe na maski, podvozju, lučeh, gumah in steklih. ProovStation bo tako z 99-odstotno natančnostjo v treh sekundah prepoznal tudi poškodbe, ki bi jih lahko mehanik spregledal. S pomočjo pridobljenih podatkov ne bo samo prihranil veliko časa mehaniku, temveč tudi natančneje izdelal predračun popravila vseh poškodb.

Galerija: ProovStation

3D-skener avtomobilov ProovStationOdpri galerijo

mercedes-cigarette-racing-59-tirranna-amg-edition Mercedes-AMG in Cigarette Racing (2020): valove reže s hitrostjo 129 kilometrov na uro Aston Martin Vantage Roadster 2021 Aston Martin Vantage Roadster (2021): zapeljiv kabriolet z najhitrejšo premično streho na svetu Nikola Badger Nikola Badger: električni poltovornjak z 960 km dosega Ducati Superleggera V4 Ducati Superleggera V4: najnaprednejši Ducati, ki mu ni para · · · ·