Recept - krompirjeva omleta
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Omleto je mogoče pripraviti na sto in en način. Predstavljamo vam takšno, ki bo dišala po krompirju in šunki. Krompirjeva omleta s šunko in sirom velja za enega od najbolj priljubljenih receptov na svetu, in če ga še ne poznate, hitro popravite to napako.

Krompirjeva omleta s šunko in sirom je dobra tako hladna kot topla. Je precej nasitna, in če je ne boste zmogli pojesti cele, jo lahko imate naslednji dan za malico.

PREBERITE ŠE: Recept: omleta v vrečki – najzabavnejši način priprave ene ali več jajčnih omlet hkrati

Ta recept je navdušil že milijone po svetu in tudi vi omlete v prihodnosti ne boste več želeli pripravljati drugače.

Recept – krompirjeva omleta s šunko in sirom:

Sestavine – krompirjeva omleta s šunko in sirom:

  • 500 g krompirje
  • 150 g moke
  • 1 jajce
  • olivno olje
  • 100 g rezin šunke
  • 100 g topljivega sira (lahko je tudi dimljen)
  • sol in poper (po okusu)

Postopek priprave krompirjeve omlete s šunko in sirom:
Krompir operemo, ga neolupljenega damo v večji lonec ter zalijemo s hladno vodo. Kuhan krompir odcedimo in toliko ohladimo, da ga lahko primemo v roko. Nato ga olupimo in damo skozi stiskalec. Primešamo jajce, moko, sol in poper. Pregnetemo, da dobimo gladko testo. Večjo ponev namastimo z olivnim oljem in vanjo položimo polovico mase, ki jo razporedimo po ponvi. Dodamo rezine šunke in sira (kombiniramo) in prekrijemo s preostankom krompirjeve mase. Omleta naj se na vsaki strani pri blagem ognju peče 15 do 20 minut. Pa dober tek!

Videorecept za krompirjevo omleto s šunko in sirom:


Recept: bananino-karamelna pita Banoffee Recept: bananino-karamelna pita Banoffee Ta mrežna pečenka bo omrežila vsakogar. Recept: sočna mrežna pečenka Recept - božični sadni kruh Recept: božični sadni kruh na preprost način Recept - cimetove zvezdice Recept: dišeče cimetove zvezdice (cimetovi piškoti) · · · ·