fbpx

Recept: Oplemenitimo našo spomladansko solato s prelivom

V kolikor smo naveličani dolgočasne zelene solate z vedno enako polivko, preberimo nekaj svežih idej za izbiro okusnejše alternative vsakdanji endiviji ter preizkusimo recept za okusen solatni preliv iz sočnih oliv, ki popelje na pravo kulinarično doživetje.

Solata je osvežilna in predvsem lahka jed, ki je lahko zdrava in okusna alternativa običajno nezdravim različicam našega vsakodnevnega kosila. Pripravimo jo lahko iz sestavin, ki jih imamo doma, lahko pa se odločimo za pripravo prave mojstrovine. Dodajmo ji po poletju dišeče morske sadeže, posežimo po hrustljavo zapečenemu piščancu ali pa se odločimo za hranljivo in nasitno osnovo iz ajdove kaše. Še posebej bo solata zasijala začinjena s polivko iz sočnih oliv, slanih sardelinih filetov in pikantne dijonske gorčice, ki bo naše brbončice popeljala v nebesa.

Pripravite lahko različne solatne polivke.
Pripravite lahko različne solatne polivke.

Izbirajmo med štirimi zdravimi in okusnimi solatami ter preizkusimo recept za solatno polivko, ki iz še tako dolgočasne solate pričara pravo kulinarično poslastico.

Sestavine:

• 1 dl olivnega olja
• 4 žlice vinskega kisa
• 10 dobro sesekljanih oliv
• 10 dobro sesekljanih kaper
• 2 sardelina fileta
• 1 žlica dijonske gorčice
• ščepec soli
• ščepec popra
• dobro sesekljan strok svežega česna

Priprava:

Sardelina fileta odcedimo in tako kot olive, kapre in česen dobro sesekljamo. Vse sestavine stresemo in vlijemo v kozarec za vlaganje, zapremo ter dobro pretresemo. Dobljeni koktejl prelijemo po solati in uživamo. Polivka je odlična v kombinaciji z vsemi vrstami listnate solate, dobro pa se poda tudi k leči, fižolu in solatam iz kuhanih žit.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.