2018-renault-megane-rs-official-image (10)
Utrip mesta · mobilno

Frankfurtski avtosalon je postregel še z eno poslastico, tokrat nam, navadnim smrtnikom, precej bolj dosegljivo. Novi Renault Megane RS je agresivnejši kot kadarkoli in tudi pod pokrovom skriva več kot kadarkoli do zdaj. Eden od najbolj vznemirljivih “hot hatchev” v C segmentu ima od zdaj nov motor, prvič v zgodovino pa je možno izbirati med ročnim ali avtomatskim menjalnikom.

Novi Renault Megane RS predstavlja najbolj športno različico Renaultove limuzine v segmentu C. Velika novost je novi 1,8-litrski turbinski motor, ki nadomešča starega 2-litrskega turbinca. Novi motor zagotavlja 280 konjskih moči, zanj pa si lahko izberemo 6-stopenjski ročni menjalnik ali 6-stopenjski dvosklopčni avtomatski menjalnik s predstavnimi ročicami ob volanu in možnostjo “launch control“. Če si želite še več moči, počakajte do konca prihodnjega leta. Takrat se bo namreč med nas pripeljal še Megane RS v različici Trophy, ki ponuja 300 konjskih moči.

A vendar je treba vso to moč nekako prenesti na cesto, kar je še posebno zahtevno pri avtomobilih, ki so gnani na prednji kolesni par. Zaradi tega Megane RS uvaja štirikolesno krmiljenje in bo na voljo z dvema različnima nastavitvama podvozja Cup in Sport. Na izbiro bo 5 voznih profilov, zaradi katerih bo Megana RS precej lažje uporabljati v vsakdanjih razmerah. Ob kopici asistenčnih sistemov bo Megane RS prav soliden vsakodnevni avtomobil. Na ceste bo zapeljal spomladi prihodnje leto, kar pomeni, da se lahko avtomobilskim navdušencem že začnejo cediti sline.

PREBERITE ŠE: KDO JE HITREJŠI? ZOE E-SPORT VS. FORMULA R.S. 16

Galerija slik: Renault Megane RS

Odpri galerijo

Mercedes-Benz S Cabriolet Mercedes-Benz S Cabriolet: moderni luksuz in eleganca Superfly GT 42 Superfly GT 42 Superboat: sanje ljubiteljev navtične elegance Mercedes-AMG Project One Mercedes-AMG Project One: cestna Formula 1 Audi Aicon IAA 2017: Audi Aicon Concept – to je prihodnost avtonomne vožnje · · ·