Brskalnik Microsoft Edge
V zraku · tehnologija

Kateri je najbolj energijsko varčen spletni brskalnik ta hip? Je to Google Chrome, morda Mozilla Firefox ali Microsoft Edge? Morda kateri drugi? Pa preverimo …

Spletni brskalnik Google Chrome je morda najbolj priljubljen brskalnik, a še zdaleč ni najbolj varčen z baterijo. Najbolj varčen brskalnik je še vedno Microsoft Edge (različica 40). Microsoft je to dokazal na lastnem testu z računalniki Surface Book z operacijskim sistemom Windows 10 Creators Update. V spletnih brskalnikih je predvajal identične posnetke. Izkazalo se je, da bo vaš prenosnik brez napajanja najdlje zdržal prav z uporabo najnovejše različice brskalnika Edge, in sicer kar 12 ur in 31 minut, medtem ko 57. različica brskalnik Google Chrome do onemoglosti baterijo izčrpa po 9 urah in 17 minutah. Še bolj požrešen je Firefox (različica 52), ob uporabi katerega je avtonomija delovanja znašala zgolj 7 ur in 4 minute.

Surface Book opremljen s procesorjem Intel Core i5-6300U, grafično kartico Intel Graphics 520 in 8 GB sistemskim pomnilnikom je z Edgom zdržal 77 odstotkov dlje kot s Firefoxom in 35 dlje kot z uporabo Chroma. Ne prelagajte torej vse krivde za slabo avtonomijo na baterijo, morda pa morate zamenjati zgolj brskalnik in bo vaš prenosnik zdržal dlje brez napajanja.

PREBERITE ŠE: Spletni brskalniki 2017: Chrome ostaja kralj med brskalniki

Izboljšana različica spletnega brskalnika Microsoft Edge je prišla v paketu z nadgradnjo operacijskega sistema Windows 10 Creators Update. Ta je uporabnikom poleg novosti prinesla tudi hitrejši in varnejši Edge. Preizkus varčnosti si lahko ogledate v zgornjem posnetku. Ta za Google sicer ni tako zelo relevanten, medtem ko Microsoft izdeluje tako programsko kot strojno opremo in mu je avtonomija baterije v borbi s konkurenco še kako pomembna.

cover-asus-ux360 ASUS UX360: ta prenosnik navduši vsakogar Sony DPT-RP1 Sony DPT-RP1: pisanje po digitalnem papirju še nikoli ni bilo tako pristno Nebotičnik Lotte World Tower Vstopite v najhitrejše dvigalo na svetu: lift v Lotte World Tower vas prežarči nadstropja više cover-youtubetv YouTube TV – so kabelski televiziji šteti dnevi? · · · · · · ·