The Shades of Denim: sončna očala, narejena iz odpadnega tekstila
Utrip mesta · moda

V svetu, polnem odpadkov, kamor sodijo tudi stare kavbojke, Mošević vidi priložnost, da se era uničevanja planeta naposled zaključi, in sicer z recikliranjem starega džinsa. Iz njega je tako naredil sončna očala The Shades of Denim.

Ni skrivnost, da si tekstilna industrija (poleg mesne) zasluži “najvišjo nagrado” za uničevanje planeta in delovne sile – neprestano se izdelujejo nove serije modnih kosov, četudi velika večina neprodanih modelov iz prejšnjih sezon zaključi na smetiščih ali se jih zažge. Ker tovrstna praksa nima pozitivnega vpliva na okolje in ljudi, se je podjetje The Shades of Denim spomnilo, da bi iz odpadnega džinsa naredilo kar sončna očala.

Četudi džins velja za žilavo tkanino, ga je potrebno ojačati – oblikovalec Mošević vsak odpadni kod džinsa okrepi s smolo, in sicer tako da do 10 plasti džinsa stisnejo skupaj, da nastanejo trdni bloki, iz katerih  lahko nato naredijo kakovostna in trpežna očala.

Mošević verjame, da je džins material iz vesoljske dobe, ki ima vse potrebne lastnosti za ustvarjanje trajnih, a hkrati modernih sončnih očal – ta so v celoti lakirana in tako zagotavljajo odpornost proti vodi (npr. potu) in umazaniji (npr. kreme).

Očala niso zgolj funkcionalna, temveč tudi modna, saj je Mošević razvil paleto okvirjev (5 modelov), ki ustrezajo vsem oblikam obrazov – ustvaril je poseben del “vzmetenja”, ki omogoča, da se ročice očal prilagajajo velikosti in obliki glave ter ohranijo stabilno krivuljo.

Na spletni strani mosevic lahko s pomočjo virtualnega ogledala ocenite tudi, kateri model očal bi se najbolje podal vašemu obrazu, nato pa jih lahko tam tudi naročite že za 134 evrov. Bo ta ultramodni dodatek romal v vaš nakupovalni seznam?

Galerija: The Shades of Denim

The Shades of DenimOdpri galerijo
43312751_2251584028408769_3200926808019042304_n 10 klasičnih superg, ki bi jih vsak moral imeti v svoji kolekciji bobobark: ultimativna ženska torba, ki jo nosiš na 3 načine bobobark: ultimativna ženska torba, ki jo nosiš na 3 načine Avantgardna podoba agresivnega oblikovalskega jezika danes predstavlja prvo izbiro prodornih kreativcev adidas OZWEEGO: legenda se vrača na vaše noge Najboljše šolske torbe in nahrbtniki 2019: moderne, a Najboljše šolske torbe in nahrbtniki 2019: to bomo vsi nosili jeseni ·