najbogatejši monarhi na svetu
V zraku · buzz buzz

Vsi vemo, da monarhi ne spadajo ravno med revnejšo polovico svetovne populacije. Vse prej kot to. Premoženje, na katerem sedijo, je izjemno. Kako izjemno in kakšne so vsote, ki jih imajo pod palcem najbogatejši monarhi na svetu, pa v nadaljevanju. Številke vas bodo ‘odpihnile’.

Monarhi v sodobnem svetu zasedajo precej nenavadno mesto. V nekaterih delih sveta so kot neki premožni anahronizmi, njihova pooblastila pa so z ustavno ureditvijo popolnoma okleščena, medtem ko v drugih državah ne poznajo nič drugega kot železno pest vsemogočne vladajoče družine. Ena stvar pa je vseeno skupna prav vsem monarhom: to so družine, ki morda niso obstajale več stoletij, a še vedno imajo v lasti izjemno bogastvo. In kar je najbolj hecno, je to, da so najbogatejše ravno tiste družine, ki imajo v lasti manjše države. Lep primer tega je Evropa, kjer so doma najbogatejši monarhi na svetu.

PREBERITE ŠE: Tako so videti žene najbogatejših ljudi na svetu!

Bogastva monarhov ni moč natančno izračunati, še posebej zato, ker mnogi od vladajočih monarhov ne plačujejo davkov in ne odgovarjajo nikomur. Njihovo bogastvo je lahko sicer osebna lastnina ali pa je del družinskega bogastva, ki ima korenine, ki segajo več desetletij nazaj. Drugi viri bogastva so lahko javni objekti in premoženje, ki spadajo k dedovanju vladajočega monarha.
Tukaj je 15 najbogatejših monarhov na svetu. Vsote, na katerih sedijo, pa so astronomske!

Galerija – najbogatejši monarhi na svetu

15. Maroški kralj Mohamed VI.Odpri galerijo
to-grandmother-s-house-we-go-1992-stills-mary-kate-and-ashley-olsen-13981083-2560-1682 Zakaj je sestra vaša najboljša prijateljica? 20 stvari, ki jih razume le ona. Pes zna brati misli Ste vedeli, da zna pes brati vaše misli? Najvišji žur na svetu Najvišji žur v zgodovini: Paul Oakenfold rolal pod Mont Everestom cover-1000-500-hlebcki ‘Hlebčki’ in obline: katere Slovenke imajo največ všečkov na Instagramu? · · · · · ·