shutterstock_162412781
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Kako boste letos presenetili svojo (naj)boljšo polovico? Z odlično sladico, seveda. Pripravili smo recept za millefeuille oziroma jagodno torto iz listnatega testa. Preprosta priprava, fantastični rezultati.

Pripravili smo valentinov recept, s katerim boste navdušili svojega partnerja ali svojo partnerico. Naj se praznovanje začne z jagodno torto iz listnatega testa!

Sestavine za jagodno torto iz listnatega testa:

  • listnato testo
  • 3 čajne žličke sladkorja

Za kremo:

  • 2 rumenjaka
  • 1/3 skodelice sladkorja
  • 2 žlici škroba
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
  • 1 skodelica mleka
  • 6 jagod

Priprava jagodne torte iz listnatega testa:

V posodi za mikrovalovko stepite rumenjake s sladkorjem, da dobite bledo rumeno barvo. Dodajte škrob in dobro stepite. Dodajte še vaniljev ekstrakt in mleko ter premešajte, da dobite homogeno maso. Posodo prekrijte s plastično folijo (naj ne bo preveč ‘zategnjena’) in postavite v mikrovalovko za 4 minute, na polovici časa premešajte. Odstranite iz mikrovalovke in premešajte, pustite da se hladi vsaj pol ure.
Listnato testo razrežite na tri enake pravokotne dele in ga prepikajte z vilicami. V posodi s premazom proti prijemanju na nizki temperature kuhajte oziroma pecite testo 10 minut. Obrnite in pokrijte s pokrovko. Pustite še dodatnih 10 minut, odstranite pokrovko in po testu posujte eno žlico sladkorja. Obrnite testo, tako da je plast s sladkorjem na dnu. Povečajte temperaturo. Prek testa dajte kos papirja za pečenje in s pomočjo druge ponve testo stisnite. Ko se površina karamelizira (1 do 2 minuti), odstranite s štedilnika in pustite, da se testo ohladi na sobno temperature.
Kremo s pomočjo vrečke z okroglo konico nanesite na prvo plast testa. Pokrijte s plastjo narezanih jagod, na to dodajte kremo in pokrijte s testom. Ponovite postopek. Na koncu lahko sladico ‘začinite’ še s sladkorjem v prahu. Pa dober tek!

Pripravo si lahko ogledate tudi v priloženem videoposnetku:


pustni-mafini-z-marmelado-4 Recept: slastni pustni mafini z marmelado 20065598_420429421691374_8781451972617175040_n Zajtrkuj kot Gisele Bündchen shutterstock_361616342 Recept: topli smuti, dober kot vroča čokolada shutterstock_547202809 Recept: juha za razstrupljanje, ki lahko pomaga pri izgubi kilogramov · · · · ·