fbpx

Da ne bi ostali brez daril 2020 – nujno jih naročite že danes!

Korona leto 2020 bo močno vplivalo tudi na predpraznične nakupe, ki jih je na spletu pametno opraviti že danes. Pričakovane so namreč velike zamude pri dostavi in pomanjkanje izdelkov pri spletnih trgovcih. Te dni so v bistvu še zadnji dnevi, ko lahko računate na dobavo izdelkov še v letošnjem letu. Leto 2020 bo drugačno tudi pri predprazničnih nakupih, zato ne odlašajte več!

Letošnja praznična darila bomo kupovali na spletu, a se moramo zavedati, da gre za izjemen logistični podvig spletnih trgovcev in dostavljalskih družb ter da moramo darila naročiti pravočasno, če želimo darila dobiti še v letu 2020.

“Lockdown” oziroma zaprtje države nas sili, da letošnje predpraznične nakupe v veliki večini opravimo nekoliko prej in tokrat izključno prek spleta. Pri trenutnem epidemiološkem stanju namreč težko verjamemo, da bo možno običajno nakupovanje v trgovskih centrih. Vsaj ne takšno, kot smo ga bili vajeni v preteklosti. Zato svetujemo, da vse spletne nakupe opravite predčasno oziroma v naslednjih nekaj dneh. Sicer darila do božičnih praznikov ne bodo prispela, prostor pod božičnim drevescem pa bo prazen.

Sestavili smo seznam stvari, ki jih morate nujno vedeti o letošnjih predprazničnih nakupih!

1. Vse nakupe opravite pred Black Friday 2020 in Cyber Monday 2020

Letos bo praznik nakupov črni petek (black friday) padel na 27. november, cyber monday pa ponedeljek za black friday, torej 30. november. Popuste seveda lahko pričakujete že veliko prej, a praksa je, da prav na črni petek iztržite največ. Morda letos določenih izdelkov ne bo več na zalogi na ta dan, zato s predprazničnimi nakupi ni pametno čakati do zadnjega dne. Za več informacij obiščite spodnjo povezavo.

2. Poslovna darila brez DDV-ja na Amazon Business

Amazon Business je popolnoma običajen Amazon, le da na njem registrirate svoje podjetje kot uporabnika in v kolikor ste davčni zavezanec za DDV (oddajate obračun DDV-ja), lahko na nemškem Amazonu kupite poslovna darila brez davka na dodano vrednost. Tako prihranite nekaj dodatnih odstotkov v finančnem toku. Kot poslovni uporabnik ste poleg drugih ugodnosti upravičeni tudi do količinskih popustov, kar pride pri poslovnih darilih izjemno prav, saj kupite več enakih izdelkov. Registracija je enostavna in vam vzame le nekaj trenutkov. Pridobite pa res izjemno dobre (najboljše) cene izdelkov, brez davka na dodano vrednost, z izjemnimi količinskimi popusti. Letošnja poslovna darila kupite pri Amazonu.

REGISTRACIJA NA AMAZON BUSINESS

3. Bodite pozorni na datum dobave pri manjših spletnih trgovcih – tudi slovenskih, predvsem pa tujih!

Se vam je že zgodilo, da je izdelek zamujal? Ali pa ste opazili napis “na zalogi pri dobavitelju” ob izdelku? Takih izdelkov se letošnje leto izogibajte, ker lahko kljub uspešno opravljenem nakupu prihaja do zamud pri dobavah. Izdelki, ki niso na razpolago pri trgovcu, so tvegana izbira. Zaradi situacije COVID-19 je namreč izjemno motena normalna dobava. Določeni distribucijski centri so zaprti in nekaterih izdelkov tako ne bo moč dobiti. Za najbolj zanesljivega se je izkazal Amazon, ki vedno realno ali pa izjemno pesimistično napoveduje datum dobave. Tako izdelki skoraj vedno pridejo prej kot je navedeno ob ceni, kjer se vselej nahaja tudi predviden datum dobave. Vsekakor priporočamo članstvo Amazon Prime, kjer so izdelki lahko cenejši (garancija najnižje cene Prime) ter dobavljivi po nižjih cenah poštnine. Registracija računa na Amazon Prime.

REGISTRACIJA NA AMAZON PRIME

4. V veliko pomoč so vam lahko tudi naši nakupni seznami City Shopping

Zaradi situacije v letošnjem letu smo se pri City Magazine odločili, da pripravimo sezname za predpraznične nakupe, kjer boste dobili inspiracijo in predvsem dobre cene izdelkov. Sledite povezavam in pridobite najboljše ponudbe spleta iz različnih kategorij!

NAJBOLJŠI PAMETNI TELEFONI 2020
NAJBOLJŠI BRIVNIKI 2020
NAJBOLJŠE VEGANSKE KUHARICE 2020
NAJBOLJŠI ROBOTSKI SESALNIKI 2020
NAJBOLJŠE BREZŽIČNE SLUŠALKE 2020
NAJBOLJŠE IGRALNE KONZOLE 2020
NAJBOLJŠI LIKALNIKI ZA LASE 2020
NAJBOLJŠE ELEKTRIČNE ZOBNE ŠČETKE 2020
NAJBOLJŠA DARILA ZA GEJMERJE 2020

5. Nakup digitalnih naročnin – trend daril 2020

Ker bo dobava izdelkov letošnje leto zares motena, lahko svojim bližnjim podarite digitalno naročnino. Mogoče na servis kot je Amazon Prime, kjer je poleg ugodnejšega nakupovanja možen dostop do največje knjižnice knjig in drugih digitalnih vsebin. Tudi ene največjih knjižnic serij in filmov – Amazon Video. Ali pa na primer podarite naročnino na Netflix, ki jo lahko delite še s petimi uporabniki. Digitalna darila so letošnji trend!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!