Romantična drama Adelino življenje (La vie d'Adèle, Belgija, Francija, Španija, 2013)
14. jan
Kulturni izbor · film

Film je zmagovalec letošnjega Cannesa, kjer je osvojil zlato palmo za najboljši film. Soscenarist, producent in režiser filma je Abdellatif Kechiche, francoski režiser tunizijskega rodu. Film, ki je posnet po stripu Julie Maroh Le Bleu est une couleur chaude (op. p. Modra je topla barva), je za režiserja predvsem ljubezenska zgodba. Da gre za ljubezensko zgodbo med ženskama, je zanj zgolj naključje.

do
Cankarjev dom
Cankarjev dom
4,50 € - 4,95 €

Za gimnazijko Adèle je samoumevno, da punce hodijo s fanti. Njen zasanjani sošolec Thomas je zatreskan vanjo, toda Adèle ne more pozabiti bežnega srečanja s študentko umetnosti modrih las Emmo. Dekleti se znova srečata, ko se Adèle prvič opogumi za obisk lezbičnega bara. Ljubezen med njima hitro vzplamti in ju popelje do vrhunca sreče in čutnih užitkov. Vendar se v nasprotju s starejšo, bolj svetovljansko Emmo Adèle ne vživi povsem v svojo spolno identiteto in jo še vedno previdno prikriva. Nekaj let pozneje par zaživi skupaj v krhki sreči. Adèle raste, se išče, se izgublja in se najde.

Romantična drama Adelino življenje (La vie d'Adèle, Belgija, Francija, Španija, 2013)Odpri galerijo
Zeleno kolo (Wadjda, Nemčija, Savdska Arabija, 2012) 10. januar, 2014 Premiera: Zeleno kolo Okus po ljubezni 9. januar, 2014 Premiera: Okus po ljubezni Noč grozljivk 31. oktober, 2013 Noč grozljivk Klici M za umor 24. oktober, 2013 Kliči M za umor – 3D verzija kultnega Hitchcockovega filma · ·