WEB-NenehCherry
26. feb
Kulturni izbor · glasba

Po sedmih letih se v Ljubljano vrača Neneh Cherry, ikona angažiranega elektronskega popa in hiphopa. Tokrat nas bo obiskala s svojo lastno zasedbo. Poleg starih hitov, kot je 7 Seconds, nam bo predstavila povsem novi album Broken Politics, ki ga je posnela s Kieranom Hebdenom (Four Tet).

Kino Šiška, Ljubljana
Druga godba in Kino Šiška
Predprodaja: 18,00 €; na dan dogodka: 22,00 €; s popustom 14,40 €
Dogodek na Facebooku

Neneh Cherry je samostojno glasbeno pot začela leta 1982, še pred tem pa je pela v postpunk zasedbah The Slits in Rip Rig and Panic. Samostojni prvenec Raw Like Sushi, enega izmed 1001 albumov, ki jih morate slišati pred smrtjo, je izdala leta 1989, pri njem sta sodelovala dva člana Massive Attack, ona pa je kot aranžerka sodelovala pri prvencu Massive Attack Blue Lines (1991). Iz tega časa se mnogi še vedno spominjajo njenega hita I’ve Got You Under My Skin, v devetdesetih pa je sloves globalne zvezde utrdila s hitom 7 Seconds, ki ga je odpela skupaj z Youssoujem N’Dourjem, najpopularnejšim senegalskim glasbenikom vseh časov. Od takrat naprej je Neneh stalnica svetovnih odrov, a šele sodelovanje z rojakom Matsom Gustafssonom in zasedbo The Thing jo je prvič pripeljalo v Slovenijo.

Broken Politics predstavlja nadaljevanje sodelovanja Neneh in Kierana, ki se je začelo pri prejšnjem albumu Blank Project (2014). Album, ki je nastal v družinski, prijateljski atmosferi, ni tako jezen in udaren kot Blank Project, temveč bolj umirjen in soulovski, kjer jeza, premišljenost, melanholija in vznemirljivost enakovredno izžarevajo njegovo srž. Poleg Four Teta se je kot producent albuma podpisal tudi 3D (Massive Attack).


Final_LOW_RES_website 9. februar, 2019 Koncert: Tom Odell februarja 2019 prvič v Sloveniji gmo-current16 6. januar, 2019 Glenn Miller Orchestra: januarja v Sloveniji zvoki dobre glasbe KONCERT: Na božičnem koncertu v Stožicah nas bo zabaval 'balkanski šarlatan' Magnifico. 25. december, 2018 KONCERT: Na božičnem koncertu v Stožicah nas bo zabaval ‘balkanski šarlatan’ Magnifico 1450898149 20. december, 2018 Koncert: operni pop trio Il Volo s spektaklom decembra v Ljubljani · · · · ·