fbpx

Recept: domača borovničeva marmelada

Recept za borovničevo marmelado

Domača borovničeva marmelada je ena najboljših sadnim marmelad sploh. Ne le, ker je sočna in polnega okusa, pač pa tudi, ker je zdrava. Borovnice namreč uvrščamo med naravno funkcionalno hrano, kar pomeni, da so njeni pozitivni učinki na naše zdravje znanstveno dokazani. Vsebujejo kar petkrat več antioksidantov kot jabolka, korenček ali bučke! Zdravo in okusno! Obstaja še boljša kombinacija?

Domača borovničeva marmelada nas lahko spremlja skozi vso leto. Prileže se na kruhu z maslom, kot nadev za palačinke, v pecivu, …

Preverjen recept za borovničeva marmelado, ki vas ne bo razočaral.
Preverjen recept za borovničeva marmelado, ki vas ne bo razočaral.

Borovnice so dobre za kosti, postavo, kožo in možgane. Zdaj se nabiranje ne zdi več tako dolgočasno in nebodigatreba opravilo, kajne?

PER SAPERNE DI PIÙ: Ricetta: marmellata di albicocche fatta in casa senza gelatina

Recept za domačo borovničevo marmelado:

Sestavine za domačo borovničevo marmelado:

  • 1 kg borovnic
  • 700-800 g sladkorja (lahko je tudi rjavi trsni sladkor, med, javorjev sirup ali dietno sladilo kot sta Natren in fruktoza)
  • 1 limone

Postopek priprava domače borovničeve marmelade:
Borovnice operemo in odcejamo ter položimo v posodo za kuhanje. Segrevamo in ko zavrejo, dobro premešamo. Po cca. 10 minutah dodamo sladkor in stisnjen sok limone. Marmelado kuhamo 20 do 30 minut. Preizkus želiranja naredimo s pomočjo v zmrzovalniku ohlajenega krožnika, na katerega položim žličko marmelade in gremo s prstom skozi marmelado. Če se vmes naredi prazen prostor, je marmelada gotova in jo lahko prestavimo v kozarčke, ki smo jih prej za 15 minut postavili v pečico segreto na 80 °C. Plesnenje preprečite s tem, ko še vročo marmelado v kozarcu potresemo z malo sadnega sladkorja.

Con te dal 2004

Dall'anno 2004 ricerchiamo le tendenze urbane e informiamo quotidianamente la nostra comunità di follower sulle ultime novità in fatto di stile di vita, viaggi, stile e prodotti che ispirano con passione. Dal 2023, offriamo contenuti nelle principali lingue globali.