shutterstock_403798498
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

Samo eno je je res tisto pravo, res najboljše pivo. Tisto, ki ga zase in prijatelje zvariš sam; po svojem receptu, točno takega, kot si si ga že od nekdaj želel piti. Maribor se ponaša s prvo ‘naredi si sam’ varilnico piva v Sloveniji, vsem ljubiteljem te pijače pa omogoča uporabo pivovarske opreme, nabavo surovin in preprosto varjenje piva. BeerLab se nahaja v kleti stavbe Tkalka v središču Maribora, z njim pa upravlja zavod za razvoj kreativnih tehnologij Citilab.

BeerLab
Tkalski prehod 4
Maribor
Po predhodnem dogovoru, načeloma pa je vezan na odpiralni čas KreatorLaba (v ponedeljek od 9.00 do 19.00, od torka do četrtka od 9.00 do 20.00, v petek od 9.00 do 14.00).

BeerLab je nastal iz heca – ekipa Citilab se je namreč spraševala, zakaj ne bi ljudem ponudili možnosti, da si pivo zvarijo kar sami, da pri tem uresničijo lastne ideje in zamisli. In tako se je decembra čisto zares odprl BeerLab, kjer lahko uporabnik v laboratoriju s fermentorjem in drugo opremo zvari pivo. Po fermentaciji (traja od dva do tri tedne) si lahko uporabnik pivo ustekleniči. Uporaba prostora in opreme stane od 20 do 35 evrov, v BeerLabu pa je na voljo tudi svetovanje.

PREBERITE ŠE: Fitko – prvi fitnes za pse v Sloveniji

Ideja sicer izhaja iz osnovnega koncepta zavoda Citilab, ki želi posameznikom omogočiti potrebno orodje za uresničitev lastnih idej in zamisli. V Tkalki imajo tudi odprto delavnico KreatorLab, kjer so na voljo različni stroji za digitalno ustvarjanje, kot so 3D-tiskalniki, CNC-rezkar in stroj za lasersko rezanje in graviranje.


Slovenska kuharska reprezentanca išče nove člane Slovenska kuharska reprezentanca išče kuharje – si ti eden izmed njih? No_Reservations.0 Genialni kulinarični triki za prave kuharske mojstre nutellamisu Recept: Nutellamisu, tiramisu z Nutello Kulinarično razvajanje na ladjici Prednovoletna ladjica – kulinarični užitki na Ljubljanici · · · · ·