fbpx

Najboljši električni avto 2024: 3 električni avtomobili, ki so absolutno odličen nakup za leto 2024

Najboljši električni avto 2024

Najboljši električni avto 2024
Foto: Volvo

V uredništvu smo se potopili v svet električnih avtomobilov, prečesali številne modele, analizirali njihove tehnične specifikacije, obliko in inovacije. Iščemo - najboljši električni avto 2024! Po dolgih debatah, primerjavah in analizah smo prišli do sklepa. Izbrali smo tri favorite e-mobilnosti za prihajajoče leto 2024. Tri avtomobile, ki ne predstavljajo le tehnološkega napredka, ampak tudi vizijo prihodnosti avtomobilske industrije. V nadaljevanju vam bomo predstavili naše favorite, ki so nas prepričali ne le s svojo zmogljivostjo, ampak tudi z obljubo bolj zelene in trajnostne prihodnosti. Pridružite se nam na tej električni avanturi! Naš izbor - najboljši električni avto 2024!

Najboljši električni avto 2024?! E-mobilnost je prav posebna zverina v avtomobilskem kraljestvu. Ni dovolj, da le pogledamo podjetja, ki imajo v svoji ponudbi električni avtomobil. Ne, moramo iskati tiste, ki se drznejo razmišljati drugače, ki prestopajo meje in postavljajo nove standarde. V morju električnih avtomobilov, kjer vsak proizvajalec ponosno razkazuje svojega “električnega konjička”, je izbira pravega modela lahko prava mala odisejada.

Naša odločitev ni bila lahka. Saj veste, ko je izbira tako pestra, je kot naročanje sladoleda v italijanski gelateriji – vse okusi so mamljivi, a moraš izbrati tistega pravega. In čeprav bi lahko naš seznam zlahka razširili na deset ali več modelov, smo se odločili za tri. Trije junaki e-mobilnosti, ki so nas prepričali s svojo edinstvenostjo, inovativnostjo in tistim posebnim “šarmom”.

V preteklem letu smo imeli priložnost sedeti v številnih električnih avtomobilih. Nekatere smo vozili, z drugimi smo se le spogledovali, o vseh pa smo se veliko pogovarjali. In čeprav je bilo veliko kandidatov, ki so si zaslužili mesto na našem seznamu, smo se odločili za tri. Tri avtomobile, ki so v svetu e-mobilnosti pravi “game changerji”.

Zakaj prav ti trije? No, dragi bralci, pripravite se na električno avanturo, kjer vam bomo razkrili skrivnosti naših izborov. In ne skrbite, potrudili se bomo, da ne bomo preveč tehnični. Saj veste, včasih je bolje pustiti tehniko ob strani in se osredotočiti na dušo avtomobila. Pa začnimo!

Tesla Model 3 – 2024: Električni vitez cest


Tesla Model 3 je kot James Bond med električnimi avtomobili. Elegantna, napredna in vedno korak pred konkurenco. Kljub temu, da nekaterim estetika Tesle ni najbolj pri srcu, je težko zanikati njeno prevlado v svetu e-mobilnosti. Ko se odločate za Teslo, ne izbirate zgolj avtomobila; izbirate vizijo prihodnosti.

Model 3 ni le dokaz Teslinega inženiringa, ampak tudi njene zavezanosti k električni revoluciji. Z aerodinamiko, ki bi jo zavidal celo najboljši športni avtomobili, in tehnologijo, ki postavlja nove standarde, je Model 3 več kot le prevozno sredstvo; je izkušnja.

In čeprav morda ni za vsakogar, je nedvomno najboljša izbira za tiste, ki želijo biti del električne revolucije. V malem paketu združuje vse, kar išče sodoben kupec: zmogljivost, estetiko in inovativnost. Ko govorimo o družinskih avtomobilih, je Model 3 vodilni, ne le v okviru Tesline palete, ampak tudi v širšem spektru e-avtomobilov.

Zakaj torej izbrati Teslo Model 3? Ker je več kot le avtomobil. Je simbol napredka, inovacij in vizije boljše prihodnosti. In vsekakor zmagovalec v segmentu – največ za vaš denar!

2024 Volvo EX30: Skandinavska drznost na električnih valovih


Ko slišite besedo Volvo, je prva asociacija verjetno varnost. Morda si predstavljate robusten avtomobil, ki ga vozi vaša teta iz Švedske. Toda z modelom EX30, Volvo prekinja s stereotipi. Ni več le “tetičin avto”, je drzen, je inovativen, je… električen. Z dizajnom, ki je kot udarec v obraz tradiciji (in morda tudi tisti teti iz Švedske), in cenovno točko, ki je kot sladka pesem za vašo denarnico, je Volvo EX30 avtomobil, ki ga ne smete zamuditi.

Zanimivo je, da se večina proizvajalcev osredotoča na koncept ljudskega avtomobila z oznako 35.000 evrov. Toda Volvo, ki je sicer znan po svoji skandinavski umirjenosti, je tokrat stopil iz cone udobja. Model EX30 je kot Viking med električnimi avtomobili – drzen napad na vse tradicionaliste in evropske blagovne znamke. In če ste mislili, da je to vse, se motite. EX30 je tudi jasna izjava vsem ljubiteljem Tesle, še posebej tistim, ki jim oblikovni jezik Tesle ni najbolj pri srcu. Morda je to Volvojev način, da reče: “Hej, tudi mi znamo biti kul!”.

Torej, če ste eden tistih, ki so skeptični glede električnih avtomobilov, vas bo EX30 prepričal, da je električna prihodnost svetla. In če ne, no, vedno lahko poskusite s tisto teto iz Švedske.

2024 BMW i5: ko se tradicija in prihodnost srečata na avtocesti


BMW i5 ni le avtomobil; ampak je električna limuzina in to ena redkih. Z močjo, ki bi jo zavidal Thor, če bi se kdaj odločil zamenjati svoje kladivo za volan, in eleganco, ki bi jo zavidala Afrodita, če bi se kdaj sprehodila po avtosalonu, je BMW i5 več kot le avtomobil; je izjava. Izjava o tem, kje je BMW bil in kam gre. Čeprav na konzervativen način in mogoče skregan z osnovno logiko.

BMW je vedno veljal za kralja cest. In čeprav so v zadnjem času naredili nekaj odločitev, ki so dvignile nekaj obrvi – to da so njihovi avtomobili tako ICE kot električni na enaki platformi, a je model i5 dokaz, da so še vedno v igri. V svetu, kjer je vsak drugi avtomobil električni, je težko izstopati. Toda BMW i5 to počne z lahkoto, tudi zato ker je poleg Tesla Model S praktično edina limuzina za poslovneže. Kljub temu, da ne razvija platforme, ki je namenjena izključno električnim vozilom, je i5 avtomobil, ki ga bodo tisti, ki imajo radi vožnjo imeli radi.

In čeprav ima nekoliko višji Cd (drag koeficient) kot njegov predhodnik (morda je to BMW-jev način, da pokaže, da se ne boji izzivov), je i5 avtomobil, ki ga morate doživeti. Če iščete nekaj, kar bo pospešilo vaš srčni utrip in naredilo vaš vsakdan nekoliko bolj vznemirljiv, je BMW i5 prava izbira za vas. In če ne, no, vedno lahko počakate na naslednjo potezo BMW-ja. Kajti, če je nekaj gotovo, je to, da nas BMW vedno znova preseneti.

Zakaj smo se tako odločili?! Najboljši električni avto 2024!

Ko se ozremo nazaj na naš izbor treh električnih avtomobilov za leto 2024, je jasno, da je e-mobilnost več kot le trend; je revolucija, ki je tukaj, da ostane. Vsak izmed teh modelov prinaša nekaj edinstvenega na mizo avtomobilske industrije, nekaj, kar jih postavlja ob bok največjim in najboljšim v zgodovini avtomobilizma.

  • Tesla Model 3 je kot električni James Bond, vedno korak pred konkurenco. Njegov adut? Aerodinamika in tehnologija, ki postavljata nove standarde. Tesla ni le avtomobil; je izkušnja, ki jo je težko primerjati z bilo čim drugim na trgu.
  • Volvo EX30 je drzen in inovativen, prinaša svežino v svet električnih avtomobilov. Njegov adut? Dostopna cena in dizajn, ki je kot udarec v obraz tradiciji. Volvo je pokazal, da je mogoče združiti kakovost, stil in dostopnost v enem paketu.
  • BMW i5 je kombinacija moči in elegance. Kljub nekaterim spornim odločitvam v preteklosti, je i5 dokaz, da je BMW še vedno kralj cest. Njegov adut? Legendarne vozne lastnosti in kakovost izdelave, ki sta značilni za znamko BMW. Hkrati pa je praktično edina poslovna limuzina premijskih blagovnih znamk, seveda poleg Mercedes EQE, ki se je na seznam po točkovniku vmestil tik za serijo 5.

V svetu, kjer se zdi, da vsak dan izide nov električni avtomobil, je pomembno vedeti, kateri modeli resnično izstopajo. In čeprav je naš izbor morda subjektiven, verjamemo, da so Tesla Model 3, Volvo EX30 in BMW i5 trije avtomobili, ki bodo zaznamovali leto 2024. Električna prihodnost je svetla, in s temi tremi modeli, je tudi izjemno vznemirljiva. Tu je naša izbira – najboljši električni avto 2024!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.