fbpx

Oppskrift: Persimmon Bride

Setter du allerede sammen jule- og nyttårsmenyen? Ikke glem at en god dessert alltid er prikken over i-en.

Ker je priprava praznične pojedine lahko precej zamudna, imamo za vas recept, ki vam bo olajšal pripravo sladice. Gre za enostavno sladico, ki jo pripravite v dobrih 30 minut, postrežete pa jo kar v kozarcu.

Ingredienser:

  • 2–3 kakiji
  • 500 ml alpske smetane za stepanje Mu Cuisine
  • 2 žlici kisle smetane Mu Cuisine Mileram
  • 1 pakke vaniljesukker
  • 1 sitron
  • 2 žlici namaza iz bele mlečne čokolade
  • 1,5 žlice sladkorja v prahu
  • pistacije
  • piškoti po želji

Forberedelse

Kaki narežemo na kockice. Dodamo limonino lupinico, limonov sok, vaniljev sladkor, žlico sladkorja v prahu in dobro premešamo. Razdelimo na dva dela. Enega pustimo, da se macerira, drugi del kakija s paličnim mešalnikom dobro pretlačimo.

Dobro ohlajeni alpski smetani za stepanje Mu Cuisine dodamo kislo smetano Mu Cuisine Mileram in pol žlice sladkorja v prahu. Stepemo. Proti koncu stepanja dodamo še bel čokoladni namaz. Ne stepamo predolgo, ampak le dokler smetana ni lepo kremasta. Razdelimo na dva dela. Tretjino smetane damo v dresirno vrečko, preostalima dvema tretjinama pa na rahlo z lopatko vmešamo pretlačeni kaki. Ne zmešamo popolnoma, ampak toliko, da so vidne debele ceste pretlačenega kakija.

Sestavljanje sladice

Na dno kozarca damo 2–3 žlice mletih piškotov, 2–3 žlice maceriranega kakija, prekrijemo s kakijevo kremo, na vrh pa nabrizgamo stepeno smetano. Potresemo s pistacijami in sladico v hladilniku dobro ohladimo.

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.