Doma narejeni veganski sladoled je izjemno zdrav in okusen. Popolnoma enostavno ter hitro ga pripravimo sami, in sicer iz sestavin, ki jih imamo večinoma že doma v hladilniku.
Okusen in zdrav veganski sladoled pripravimo brez kančka mlečnih izdelkov, jajc in dodanega sladkorja. Zdrava in okusna alternativa naše brbončice popelje v sladoledna nebesa, ki jih želimo obiskati znova in znova. In kako zelo preprost je recept za doma narejeni veganski sladoled!
Sestavine:
• skodelica zamrznjenega sadja po želji,
• narezana in zamrznjena banana,
• agavin sirup (po želji) in
• ¼ skodelice mandljevega mleka.
Priprava:
Banano narežemo na kolutke in jo zapakirano v plastično vrečko zamrznemo. Tudi ostalo sadje nasekljamo in skupaj z banano stresemo v mešalnik. Dodamo mandljevo mleko in agavin sirup ter dobro premešamo. Dobljeno zmes po potrebi še nekaj minut hladimo. Po želji lahko sladoledu dodamo še nekaj koščkov narezanega sadja ali pa potresemo z zdravimi oreščki, ki bodo med sladkanjem prijetno hrustljali.