V predprazničnem času, ko dnevi postajajo zimsko hladni, se marsikdo najbolje počuti v zavetju toplega doma. Tam se lahko ogrejemo z vročo čokolado, kakavom ali pa toplo, slastno juho. Za vas smo pripravili recept za korenčkovo juho z ingverjem - zelo zdravim obrokom, ki ga lahko pripravite na povsem enostaven način.
Ob hladnem vremenu se nam najbolj priležejo tople jedi in ena najbolj kalsičnih in popularnih je gotovo zelenjavna juha. Poleg slastnega okusa pa ima korenčkova juha z ingverjem tudi obilico koristi za zdravje: korenje bo okrepilo vaš imunski sistem in izboljšalo vaš vid, ingver pa bo poskrbel za vaša prebavila in krvni obtok.
Priprava juhe je povsem preprosta in zahteva le malo sestavin.
Korenčkova juha z ingverjem
Sestavine
- Sestavine:
- 3 žlice masla
- 2 žlici olivnega olja
- 2 skodelici sesekljane čebule
- 7 srednje velikih korenčkov
- 2 skodelici piščančje jušne osnove
- 2 skodelici vode
- 1 čajna žlička mletega ingverja
- 1 pomarančna lupinica
- sol, po želji
- poper, po želji
- drobnjak, peteršilj, koromač… za okras
Navodila
- V loncu na zmernem ognju stopite maslo in med občasnim mešanjem dodajajte čebulo in korenje. Kuhajte, dokler se čebula ne zmehča (5-8 minut) in med mešanjem dodajte ščepec soli.
- Dodajte jušno osnovo, vodo in ingver. Počakajte, da mešanica zavre, nato posodo pokrijte in kuhajte, dokler se korenje ne zmehča (približno 20 minut).
- Juho pretlačite s paličnim mešalnikom. Po želji dodajte še ščepec soli in okrasite z drobnjakom, peteršiljem ali koromačem. Dober tek!
Dodatni nasveti:
– Za vegetarijansko različico namesto piščančje uporabite zelenjavno jušno osnovo.
– Okus juhe lahko še izboljšate tako, da mešanici v 2. koraku dodate še 3 trakove pomarančne lupinice, ki jih nato po kuhanju iz juhe odstranite.