Slovenska najstnica v filmu Spectral (2016)
Kulturni izbor · film

Le redko se zgodi, da kateri izmed slovenskih igralcev zaigra v tujejezičnem filmu, kaj šele, da v filmu ameriške produkcije slišimo tuji jezik. Zavoljo Uršule Parker zdaj slovenščina odmeva tudi v Hollywoodu. Mlada ameriška igralka in violinistka slovenskih korenin je svoje znanje slovenščina pokazala v filmu Spectral, kjer igra deklico Saro. V akcijskem znanstvenofantastičnem filmu ji družbo dela Emily Mortimer (Zlovešči otok, Hugo, Zadnji udarec, Uredništvo).

Oglejte si odlomek iz filma Spectral, v katerem 13-letna ameriška igralka slovenskih korenin Uršula Parker (Ursula Parker) v vlogi deklice Sare spregovori nekaj besed v popolni slovenščini.

Za njeno soigralko, precej bolj slavno Emily Mortimer, tega ravno ne moremo trditi, pa vendar se tudi britanska igralka izkaže. Poleg slovenščina in angleščine v Netflixovem filmu, ki je debitiral 9. decembra 2016,  slišimo tudi romunščino in ruščino, film pa je sicer povsem ameriške produkcije.

PREBEERITE ŠE: Filmski napovednik: Pošastni tovornjaki (Monster Trucks, 2017)

Uršula Parker je kljub rosnim letom stara znanka filmskih platen in TV-zaslonov. V filmih in TV-serija namreč nastopa že od petega leta (med drugim je delala v družbi Al Pacina, Channinga Tatuma, Nicole Kidman, Anne Paquin, Bryana Cranstona, Tilde Swinton in Katie Holmes), medtem ko je za violino poprijela že pri treh. Zaigrala je tudi humoristični seriji Louie, kjer je igrala mlajšo hčer komika Louisa C. K. Rodila se je v zakonu ameriškega glasbenika Briana Parkerja in slovenke Jerice Oblak, ki na univerzi v New Yorku poučuje elektronsko glasbo.

closer-portman-and-clive Ti filmi te bodo odvrnili od varanja Film Pošastni tovornjaki Filmski napovednik: Pošastni tovornjaki (Monster Trucks, 2017) zlati globusi 2017 Zlati globusi 2017: kdo so zmagovalci 74. zlatih globusov? Film Una (2016) Filmski napovednik: Una (2016) · · ·