wallycento_-4_072
Utrip mesta · mobilno

Ljubiteljem navtike in jadranja se bodo zašibila kolena ob pogledu na dirkalno-potovalno jadrnico proizvajalca Wally.

Z elegantno obliko in impresivno zmogljivostjo jadrnica Wally Tango dodaja floti Wallycento dirkalno-potovalnih jadrnic. Ob skupni dolžini 100 čevljev je bila oblika jadrnice Tango razvita v sodelovanju z italijanskimi ladjarji Persico Marine in pomorskim arhitektom Markom Millsom z Irske, ki za konstrukcijo uporablja le ogljična vlakna in sendvič konstrukcijo iz naprednega materiala Nomex.

Vse z namenom, da bi zmanjšali težo trupa in s tem izboljšali manevrske sposobnosti in hitrost. Poleg lahke gradnje je jadrnica Tango strojnico in s tem težišče premaknila na sredino in s tem optimizirali težišče in izboljšali izkušnjo ‘dirkalnega’ jadranja. Zunanjost ni edino področje, na katerem je “Wally Tango” drugačna, saj je športno-futuristično prostorno kabino oblikoval sam studio Pininfarina.

Plovilo bo predstavljeno in s tem doživelo prvenec na sejmu Monaco Yacht še pred tekmovanjem na svoji prvi uradni tekmi, dogodku v Saint-Tropezu. Tam se bo  neposredno spopadla tudi z drugimi neverjetnimi plovili flote Wallycentos.

Galerija slik: WALLY TANGO

Wally TangoOdpri galerijo

Lamborghini Veneno Roadster 10 najdražjih avtomobilov na svetu cover-saltelake Bonneville Salt Flats: zadnji miroljubni kraj na svetu Batmobile za negativca BMW i8 – Joker edition: to je novodobni batmobile Maori 54 MAORI 54 – nenavadno odličen in futurističen gliser