fbpx

7 navad parov z odličnim seksualnim življenjem

Foto: envato

Kako lahko zanetite strast v dolgotrajnih odnosih in izboljšate svoje spolno življenje? John Gottman to dobro ve. Znani ameriški psiholog, terapevt in raziskovalec je vso svojo kariero posvetil analizi ljubezenskih odnosov, s poudarkom na zakonu in ločitvi.

Gottman je bil dvakrat ločen, zdaj pa je poročen že več kot 30 let s svojo tretjo ženo, psihologinjo in sodelavko Julie Gottman. V intervjuju za “Psychology Today” je par razkril, kaj je pravzaprav potrebno za dolgotrajno dobro spolno življenje.

Kaj bo ohranilo romantiko in strast pri življenju?

Na podlagi rezultatov raziskave, opravljene na 70.000 parih v 24 državah, sem ugotovil, kakšne vsakdanje navade imajo ljudje z odličnim spolnim življenjem in to so res preproste stvari, je dejal Gottman.

Poljub čez dan, kar tako, ker lahko. Foto: Joanna Nix Walkup / Unsplash

1. Vsak dan si povesta, da se imata rada in resnično mislita tako.
2. Brez razloga se strastno poljubljata.
3. Drug drugega pohvalita.
4. Imata ločene izhode.

Malenkosti štejejo. Foto: Brooke Cagle / Unsplash

5. Se podpirata v dobrem in slabem.
6. Pokažeta si nežnost v javnosti.
7. Odkrito govorita o svojem spolnem življenju.

Julie Gottman ugotavlja, da bi morali prezreti enega največjih mitov o seksu. Ljudje mislijo, da mora biti seks vedno popoln. Ognjemet. To ni realno. Seks mora biti to, kar si želite, zaključuje psihologinja.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.