V Ljubljani se je v centru mesta (Breg 8) odprla nova restavracija s fuzijsko kuhinjo Peruja in Japonske, znano pod imenom nikkei.
Nikkei je kot nova kulinarična senzacija Evropo začel osvajati že pred leti, v Peruju je stalnica že desetletja. Japonska skupnost je svoj pečat v Južni Ameriki začela puščati po 19. stoletju, in sicer z migracijami Japoncev na to celino, eno od področij, na katera so imeli velik vpliv, pa je bila kuhinja.
![](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/10/DSCF4215-660x440.jpg)
Pred prihodom Japoncev Peru na primer ni posvečal velike pozornosti morski hrani. Riba je bila na jedilniku le, ko na voljo ni bilo drugega, medtem ko so s školjkami, tunom in podobno morsko hrano Perujci hranili svoje domače živali, hobotnice pa pustili ležati na obali.
Za restavracijo Barra stoji Grega Božičnik, ki je v prestolnico pripeljal tudi Sushimamo, Romeo in Fetish.