Fuselage
V zraku · dizajn

Britansko podjetje Tree Tents International predstavlja edinstveno zatočišče Fuselage, ki je bilo zasnovano v skladu s smernicami trajnostnega razvoja. Pozornost vzbuja s svojo obliko, ki spominja na trup letala.

Zatočišče, ki so ga ustvarjalci poimenovali Fuselage (v prevodu trup letala), zajema prostor s širino 3 metre in dolžino 5 metrov. Zanimivo je predvsem zaradi tega, ker ga je mogoče postaviti praktično povsod. Izjema niso niti najbolj eksotični kotički sveta.

Podjetje kabino Fuselage ponuja kot komplet različnih delov, ki ga je potrebno sestaviti na želeni lokaciji. Pri tem ni potrebna pomoč težke gradbene mehanizacije, ki ima negativen vpliv na okolje. Bivališče Fuselage je sicer oblikovano tako, da ga je mogoče pripeti na drevo ali pa namestiti na podporno strukturo.

Ekipa ustvarjalcev se zavzema za gradnjo iz okolju prijaznih materialov. Enako pot je ubrala tudi pri novem projektu. Fuselage je namreč zgrajen iz lokalnih materialov, ki jih je mogoče reciklirati. Presežni material iz glavnega proizvodnega postopka je ponovno uporabljen pri izdelovanju opreme za kampiranje.

Ohišje hiške Fuselage je izdelano iz lesa in aluminija. Struktura, ki energijo pridobiva s pomočjo sončnih celic, se je sposobna zoperstaviti še tako težkim naravnim razmeram. Pred okoljem jo ščitijo stena iz treh plasti, ogrevalni sistem z nizko napetostjo in peč na les.

Pod Fuselage se je podpisal oblikovalec Jason Thawley. Ta pravi, da ga je zasnoval z željo, da ljudem zagotovi zatočišče v ekstremnih okoljih, ki ponujajo izjemno raznolikost naravnega okolja.

Galerija: Fuselage

FuselageOdpri galerijo

virgil-abloh-x-evian-x-soma-refillable-water-bottle-1-1-1200x520 Evian x Virgil Abloh: najbolj modna steklenica za vodo na svetu Ovitek RIMOWA: prestiž odslej tudi na telefonu Ovitek RIMOWA: prestiž odslej tudi na telefonu nat-2_Hayfield_heuwiese_grasgrun_5_1024x1024 Nat-2: 100 % veganske superge so izdelane iz sena in plastičnih steklenic Siletz Modular Carry Sistem Siletz je najbolj vsestranski vodoodporni nahrbtnik na svetu