Restavracija Syr
V zraku · buzz buzz

Podobno kot Kuhinja dela, ima tudi nizozemska restavracija Syr prav posebno zgodbo. Odprli so jo s pomočjo zagonskega kapitala. Vanj je investiralo prek 500 investitorjev, njena posebnost pa je ta, da zaposluje sirske in afganistanske begunce, ki so v sklopu begunskega vala prišli na Nizozemsko. V njej strežejo avtohtone jedi iz Sirije na evropski način.

Begunce prepogosto obsojamo in to, še preden smo enemu samemu dali priložnost. Restavracija Syr, ki se nahaja v nizozemskem mestu Utrecht, je neposreden odgovor na migrantsko krizo, odprli pa so jo s pomočjo kampanje za množično financiranje.

Restavracija zaposluje sirske in afganistanske begunce in jim želi s karierno priložnostjo omogočiti lažjo in hitrejšo asimilacijo oz. integracijo v družbo.

PREBERITE ŠE: V tej restavraciji jeste ceneje, če imate lepo vzgojene otroke

V restavraciji Syr strežejo sirske jedi na evropski način, poleg okusne hrane pa ima na razpolago tudi razstavni prostor za kulturni program, predstavitve, delavnice in debate.

Galerija – restavracija Syr:

Restavracija SyrOdpri galerijo

cover-planeti Nasa odkrila 7 planetov, izjemno podobnih planetu Zemlji odpustili so jo Odpustili so jo, ker je preveč privlačna Donald Trump kot trolček Donald Trump kot goli trolček rexfeatures_437851b Koliko tehtajo ljudje po svetu? · ·