Fotoaparat Tiny1
V zraku · tehnologija

Številni fotoaparati zmorejo fotografirati nočno nebo, a le redki so izdelani posebej za nočno fotografijo. Eden izmed takih je Tiny1, kompaktni fotoaparat s senzorjem, ki se še posebej izkaže v slabih svetlobnih razmerah, kar noč vsekakor je. In zakaj je to nujen kos opreme za vse zvezdoslovce in ljubitelje nebesnih pojavov? Če ste kdaj poskušali ujeti nočno nebo s kompaktnim fotoaparatom ali telefonom, veste, da je to precej brezsmiselno početje. A ne s priročnim fotoaparatom Tiny1.

Fotoaparat Tiny1, prototip kompaktnega fotoaparata za nočno fotografijo podjetja TinyMOS, bo enkrat za vselej (če kdaj ugleda luč sveta, beri, prodajne police) naredil konec razmazanim in nejasnim fotografijam nočnega neba. Ponaša se namreč z izredno občutljivim tipalom, ki mu slabe svetlobne razmere ne pridejo do živega, pri tem pa mu pomaga napreden sistem procesiranja slik. Posledica so izjemne fotografije zvezd, konstelacij in planetov, posnete precej hitreje kot z DSLR-fotoaparatom, za katerega vemo, da si za to zna vzeti čas.

Poleg ustvarjanja izjemnih fotografij je fotoaparat Tiny1 sposoben snemanja videoposnetkov v ločljivosti 2.5K, in če imate težavo poiskati zvezdo ali konstelacijo, vam s pogledom v živo (”live view”) prikazuje najaktualnejšo zvezdno karto.

PREBERITE ŠE: Light L16 – en fotoaparat, 16 različnih objektivov. To je najbolj vsestranski fotoaparat na svetu!

Se spomnite krvave Lune izpred nekaj tednov? Če imate dober fotoaparat in prave objektive, imate verjetno tudi super posnetke tega pojava, če pa ste fotografirali s kompaktnim fotoaparatom oziroma fotoaparatom z majhnim tipalom, nimate ničesar. Če bi imeli fotoaparat Tiny1 (in če bi ta tedaj že obstajal), bi danes tudi vi lahko razkazovali super fotografije krvave Lune. Poskrbite, da bo tako vsaj v prihodnje!

Fotoaparat Tiny1Odpri galerijo

LG Gram LG Gram – prenosnik, težek manj kot kilogram! Laundroid - napreden gospodinjski aparat, ki pere, suši in zlaga perilo Laundroid – sanje vsake gospodinje – je pralni, sušilni in likalni stroj v enem Osebni računalnik HP Envy Curved HP Envy Curved: ukrivljen računalnik vse-v-enem, ki se ne ”krivi” pod težo zahtevnih operacij Zvočni sistem Merlin 1 Musical Fidelity Merlin 1: avdio sistem za bogove (in avdiofile) ·