fbpx

Kako do poceni letalskih vozovnic: to je dokazano najboljši način za iskanje ugodnih letov

Apliakcija za cenejše letalske lete

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno:

Ko gre za iskanje pravih letov, je za večino cena lahko najpomembnejši dejavnik. Odgovora na vprašanje, kdaj bo vozovnica najcenejša in najbolj poceni žal ni. Z malo truda in več prilagodljivosti ter določenimi triki si lahko zagotovite cenejši nakup letalskih vozovnic.

Iskanje poceni letalskih vozovnic je prava umetnost. Zato ti bodo prav prišli spoznji nasveti, kako do najbolj ugodnih letalskih kart!

Največkrat uporabljen trik za poceni nakup letaskih vozovnic je nakup preko varne VPN povezave! Ta članek si lahko preberete na tej povezavi!

Celotna navodila – korak za korakom si lahko preberete preko te povezave.

1. Združite več letalskih družb

Letalske družbe po vsem svetu delajo po zapletenem urniku, ki se nenehno spreminja. Včasih pa si lahko prihranite nekaj denarja s kombiniranjem letov različnih prevoznikov. Seveda je vse odvisno kam potujet, saj boste morda zaradi tega tudi potovati dlje časa. Vendar pa na takšen način lahko prihranite kakšen evro. Eno najboljših mest za iskanje je platforma Kiwi, ki vam ponuja številne možnosti, med katerimi lahko izbirate ceno ter začetno in končno lokacijo. Iskalnik bo prikazal najcenejše ponudbe več letalskih prevoznikov glede na vsa vaša merila.

2. Na enem potovanju si oglejte več destinaciji

Eden od načinov za večjo vrednost potovanja je, da postanek spremenite v daljše, a še vedno dokaj kratko bivanje. Če morate še vedno povezati dva leta, da pridete na izbrano destinacijo, zakaj tega ne bi izkoristili in si ogledali mesto in znamenitosti, kjer imate prestop leta? Pomembno je, da se vaš let nahaja na mestih, ki to možnost omogoča.

3. Počakajte na pravi trenutek

Končna cena leta je odvisna tudi od tega, koliko prej ste rezerviral vozovnico. Če želite najti najboljše ponudbe letalskih vozovnic, morate biti prilagodljivi pri datumih potovanja in ne biti vezani na lokacijo. V letalski industriji obstajajo tako imenovani »blackout datumi«, kjer so letalske vozovnice najdražje, saj je povpraševanje večje – novo leto, božič, vrhunec poletne sezone. Zato bodite zelo prilagodljivi in ​​poskušajte potovati na lokacije in izbrati datume, ko večina ljudi ne potuje.

4. Iskanje letov

Skyscanner in Google Flights najboljša iskalnika poceni letov omogočata, da vas obveščata o nihanju cen za izbrano pot. Tako lahko izkoristite trenutek za rezervacijo leta, ko začnejo cene padati.

Letalski prevozniki pogosto ponujajo ponudbe in popuste za lete iz različnih razlogov; privabljanje strank, polnjenje letov itd. Eno spletno mesto, ki je v tem pogledu zelo impresivno je Scott’s Free Flights, ki omogoča, da za izbrano destinacijo najde najboljšo ponudbo.

5. Izberite druge destinacije

Prilagodljivost je eden najboljših načinov za cenejše ponudbe letalskih kart. To velja tako za destinacije, kot za dneve potovanja. Izbirati pa morate tudi po alternativnem načinu, kar pomeni razmišljati o obisku destinacije za katero imate proračun. Za to je odličen spletni iskalnik Kayak.

6. Sledite promocijam

Obstajajo internetni portali, ki se ukvarjajo samo s promocijami letalskih vozovnic tako imenovanimi “error fare” ponudbami. To je v primeru, ko letalski prevoznik ponudi neverjetno nizke cene za določene lete. Številni odvisniki od potovanj in izkušeni popotniki čakajo na takšne priložnosti, da po nizkih cenah rezervirajo lete na druge konece sveta. Nekatera spletna mesta, kjer boste našli najboljše ponudbe in promocije letalskih prevoznikov, so Fly4Free, Flynous in Secret Flying.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.