Kako kuhate mehko kuhana jajca? Jih daste v mrzlo vodo ali počakate, da voda zavre?
Po mnenju slavne kuharice Mary Frances Kennedy Fisher je izraz ‘kuhati jajca’ napačen, skrivnost uspešne priprave jajc naj bi bil v tem, da niso dejansko kuhana.
Pojasnjuje, da ko daste jajce v vrelo vodo, ostane rumenjak surov, beljak pa se takoj skuha. Cilj kuhanja pa je skuhati vse sestavine jajca hkrati na enak način.
Zato ponuja dve alternativi, za kateri meni, da dosegata najboljše rezultate.
1. Da lupina ne poči, jajce, preden ga položite v vrelo vodo, najprej prelijete s hladno vodo.
Pustite ga v njej, kolikor dolgo želite, na ta način se bo jajce skuhalo prav tako hitro kot v vreli vodi, vendar bo bolje kuhano.
2. Za drugo metodo predlaga, da jajce potopite v hladno vodo v majhni posodi
Ki jo nato hitro segrejete, in takoj ko zavre, je jajce pripravljeno. Vendar obstaja pomanjkljivost te metode, saj je jajce težje očistiti lupine.