fbpx

Kako se sprejeti in ljubiti, takšne kot v resnici ste

Kako se sprejeti in ljubiti.
Foto: envato

Z leti se moramo naučiti, kako se sprejeti in ljubiti. Na zemljo pridemo kot mlade duše s čistim umom in srcem. Nič ne vemo o tem, kako zloben in krut je ta svet. Nič o tem, kako nevarni so lahko ljudje. Nič o tem, kaj nas čaka. Samo obstajamo.

Zakaj je pomembno, da se naučimo, kako se Sprejeti in ljubiti? Na začetku zaupamo svojim instinktom, počnemo stvari, ko se nam zdi, da jih želimo, se igramo, ustvarjamo, dajemo in ljubimo, ne da bi karkoli zadržali.

In potem odrastemo. Te občutke zamenjamo s strahom, negotovostjo in dvomom.

Predstavljajte si, kako lep bi bil ta svet, če bi se znali imeti radi. Če bi se naučili sprejeti sebe z vsemi pomanjkljivostmi in si odpustiti napake.

Pred vami je 5 načinov, kako se sprejeti in ljubiti ozirom se naučiti, kaj v resnici pomeni ljubezen do sebe!

1. Poglejte se v ogledalo in si recite – rad se imam

Resnično deluje. Včasih vam sploh ni treba govoriti. Dovolj je, če se samo zazrete v svoj obraz in opazujete svoje pomanjkljivosti, zaradi katerih ste to, kar ste. Ne pozabite se še pogledati globlje in sprejeti tistih delov sebe, ki niso vedno vidni. Vaše neuspehe, napake, strahove in negotovosti.

Sreča je v vas. Foto: Andre Furtado / Pexels

2. Počnite stvari, ob katerih ste srečni

Počnite vse, kar vam dvigne duha, kar vam daje razlog, da zjutraj vstanete in postanete najboljša različica sebe. Nikomur se ne opravičujte za to. Počnite to z ljubeznijo.

3. Poskusite s pozitivnimi afirmacijami

Vse, kar potrebujete za to, da bodo delovale, je vaša vera. Verjeti morate, da je vse, kar si zamislite, mogoče. Da ne glede na to, kako težko je nekaj uresničiti, obstaja način, da se uresniči.

Bodi to, kar si. Bodi drugačna. Foto: Ferdinand studio / Pexels

4. Prenehajte se primerjati z drugimi

Utišajte tiste glasove v svoji glavi. Prav zaradi svoje edinstvenosti in nenavadnosti ste najbolj čudoviti. Posebni ste zaradi svojih dobrih lastnosti, pa tudi zaradi svojih slabosti in napak. Nihče drug ni takšen, kot ste vi.

5. Ne dvomite vase

Prenehajte dvomiti vase. Prenehajte se obsojati. Sprejmite svoje pravo bistvo. Tisto, ki je globoko v vas. Tisto, ki jo tako obupno poskušate skriti. To je resnična različica vas. To je tisto, kar ste. Zaljubite se v vsako vašo nepopolnost in vsako pomanjkljivost, zaradi katere ste posebni.

Sprejmite in ljubite se takšne, kot v resnici ste.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.