fbpx

Recept på den bästa hemgjorda glassen

Hemgjord glass är verkligen något speciellt. Receptet på den bästa hemgjorda glassen behöver dock inte nödvändigtvis vara krävande för att motivera höga förväntningar. Om du vill göra din egen glass, då har du kommit till rätt ställe, för vi har förberett ett urval av de bästa recepten på hemgjord glass åt dig.

Tukaj vas čakajo recepti za najboljši domači sladoled.

Domači nizkokalorični sadni sladoled, pripravljen v minuti

Domači nizkokalorični sadni sladoled, pripravljen v 1 minuti
Domači nizkokalorični sadni sladoled, pripravljen v 1 minuti

Ingredienser:

  • 2 bananer
  • valfri fryst frukt (hallon, jordgubbar, körsbär, blåbär...)

Bearbeta:
Vi lägger först bananerna, som vi har skurit/delat i medeltjocka bitar, i mixern och tillsätter sedan valfri frukt. Vi blandar tills massan blir bredbar. Och det är allt konst! Ha det bra!

Preprost domači sladoled s sadjem

Preprost domači sladoled s sadjem
Preprost domači sladoled s sadjem

Ingredienser:

  • 500 ml yoghurt
  • 500 ml söt grädde
  • 350 g socker
  • 300 g frukt (hallon, persikor, jordgubbar...)

Bearbeta:
Najprej na koščke nasekljate sadje in ga z 200 grami sladkorja kuhate, dokler se sladkor povsem ne stopi. Omako nato ohladite in zmiksate, če ne želite imeti v sladoledu celih koščkov sadja. Ko je omaka pripravljena, se lotite stepanja smetane skupaj s 150 grami sladkorja, ki ji dodate še jogurt in malo manj kot tri četrt sadne omake. Dobro premešate in za okoli 10 ur postavite v zamrzovalnik. Po nekaj urah je maso smiselno še enkrat zmiksati, da odstranite morebitne kristalčke. Pred postrežbo sladoled prelijete s preostankom omake. Pa dober tek!

Nizkokalorični presni bananin sladoled z okusom čokolade, vanilje ali jagode

Nizkokalorični presni bananin sladoled z okusom čokolade, vanilje ali jagode
Nizkokalorični presni bananin sladoled z okusom čokolade, vanilje ali jagode

Ingredienser för lågkalori färsk bananglass:

  • 3 bananer

Ingredienser för lågkalori färsk bananglass med chokladsmak:

  • 3 bananer
  • 1 tesked kakaopulver
  • en halv tesked vaniljpulver

Ingredienser för lågkalori färsk bananglass med jordgubbssmak:

  • 170 gram färska jordgubbar
  • 1 tsk vaniljpulver

Ingredienser för lågkalori färsk bananglass med vaniljsmak:

  • 3 bananer
  • 1 tsk vaniljpulver

Processen för att förbereda lågkalorirå bananglass:
Predhodno zamrznemo banane, ki jih pred pripravo sladoleda pustimo 5 minut stati na sobni temperaturi, da se nekoliko odtajajo. Nato jih v multipraktiku mešamo toliko časa, da masa postane kremasta (vmes očistimo stene, da postopek pospešimo). Če želimo, lahko tu z izdelavo zaključimo, če želimo sladoled z okusom čokolade, jagode ali vanilje, pa dodamo naštete sestavine in še enkrat dobro premešamo, da se vanilja ali kakav prerazporedita. V primeru jagod, te zmešamo skupaj z bananami in jima nato dodamo vaniljo.

Domači kremni sladoled z okusom piškotov

Domači kremni sladoled z okusom piškotov
Domači kremni sladoled z okusom piškotov

Ingredienser:

  • 3 stora ägg
  • 2 äggulor
  • 1½ koppar socker
  • 2 skodelici smetane za stepanje
  • 2 skodelici polnomastnega mleka
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 skodelica (ali več) zdrobljenih piškotov (priporočamo čokoladne s smetanastim oziroma mlečnim polnilom)

Bearbeta:
V srednje veliki skledi stepemo jajca in rumenjake. Nato jim dodamo sladkor in vse skupaj dobro premešamo. V kozici zmešamo smetano in mleko ter postavimo na ogenj. Počakamo, da skoraj zavreta in hitro odstavimo. Topli mešanici za domači sladoled postopoma dodajamo jajcem in medtem vztrajno mešamo. Proti koncu sladoledni mešanici dodamo tudi vaniljev ekstrakt. Mešanico še enkrat dobro premešamo in postavimo v hladilnik. Po približno treh urah jo prelijemo v stroj za pripravo sladoleda in sledimo navodilom za uporabo. Tik preden je sladoled nared, v mešanico vsujemo tudi zdrobljene piškote in pustimo, da stroj vse skupaj meša še približno tri minute.

Domači sladoled brez sladkorja

Domači sladoled brez sladkorja
Domači sladoled brez sladkorja

Ingredienser:

  • 2,5 dl delvis skummad söt grädde
  • 2,5 dl lättmjölk
  • 0,5 kopp osötat kakaopulver
  • 2 äggulor
  • 1 vaniljstång

Bearbeta:
V kozici počasi segrejemo mleko, a ne dovolimo, da zavre. Dodamo mu vaniljev strok in ga pustimo kuhati na šibkem ognju približno 20 minut. Vmes z ročnim mešalnikom penasto umešamo rumenjake. Po pretečenem času iz mleka odstranimo vaniljev strok, ga prerežemo na polovico in postrgamo semena, ki jih stresemo nazaj v mleko. Pustimo, da se mleko ohladi, ga precedimo in vlijemo v rumenjake. Premešamo in prestavimo v kozico. Tekočini dodamo kakav in kuhamo na šibkem ognju (masa ne sme zavreti!), dokler se ne zgosti. Znak, da moramo kozico odstaviti z ognja, je gosta pena, ki se med mešanjem nabere na žlici. Masi pustimo, da se ohladi, nato pa ji dodamo smetano. Prelijemo v strojček za pripravo sladoleda in sledimo navodilom uporabe. Sladoled nato prestavimo v plastično posod(ic)o in zamrznemo. Pa veselo sladkanje!

Domači kremni sladoled iz lubenice

Domači kremni sladoled iz lubenice
Domači kremni sladoled iz lubenice

Ingredienser:

  • 600 g vattenmelon
  • 40 dag socker
  • 100 ml vatten
  • 2 äggvitor
  • 2 eller 3 citroner/lime
  • 100 g söt grädde

Bearbeta:
Lubenico narežemo na (manjše ali večje) kose in odstranimo vse pečke (da sladoled ne greni). Primešamo ji skuhan sladkor, vodo in ožete limone/limete. Dodamo še približno 1 dl hladne vode in stepeno sladko rastlinsko smetano ter premešamo. Za konec dodamo stepene beljake. Zmiksamo. Sladoled za nekaj ur postavimo v zamrzovalnik in že je pripravljen za uživanje. Pa dober tek!

Parfe z malinami in bananami

Parfe z malinami in bananami
Parfe z malinami in bananami

Ingredienser:

  • 1 påse vaniljpudding
  • 3 matskedar socker
  • 3 dl mjölk
  • 3 bananer
  • saften av en citron
  • 4 dl söt grädde
  • 300 g hallon

Förberedelse:
Puding pomešajte s sladkorjem in umešajte nekaj mleka. Ostanek mleka postavite na štedilnik in pustite, da zavre. Odstranite z ognja in dodajte puding. Kuhajte 1 minuto. Puding ohladite z mešanjem. Banane olupite, narežite na rezine in jih prelijte s sokom limone. Nato jih zmiksajte s paličnim mešalnikom. Stepite smetano, dodajte zmes pudinga in banan ter premešajte. V daljši model (okoli 25 cm) položite folijo. Na dno dajte nekaj nastale kremne mase, dodajte maline in prelijte z ostankom mase. Sladico vsaj za 3 ure postavite v zamrzovalnik. Pa dober tek!

Med dig sedan 2004

Från år 2004 vi undersöker urbana trender och informerar vår community av följare dagligen om det senaste inom livsstil, resor, stil och produkter som inspirerar med passion. Från 2023 erbjuder vi innehåll på stora globala språk.