fbpx

To so aplikacije za štetje kalorij, s katerimi boš odkril kalorijske bombe v svoji prehrani

To so odlične aplikacije za štetje kalorij (aplikacije, ki beležijo vnos kalorij), s katerimi boste odkrili kalorijske bombe v svoji prehrani.

Vas zanima, katere so najboljše aplikacije za štetje kalorij (aplikacije, ki beležijo vnos kalorij), s katerimi boš odkril kalorijske bombe v svoji prehrani? Hitro preveri naš izbor!

Čeprav je fizična aktivnost za vašo vitalnost zelo pomembna, so vaše prehranjevalne tiste, ki bodo odločile, ali boste pri izgubi kilogramov ali pridobitvi mišične mase dejansko uspešni. Nekomu, ki se drži diete, bodo točni podatki o zaužitih kalorijah zlata vredni. Prav bodo prišli celo tistim, ki sploh ne telovadijo oziroma se ne držijo diete, saj bo s poznavanjem vnosa kalorij preprečili, da bi kilograme (ponesreči) pridobili. Te aplikacije za štetje kalorij (aplikacije, ki beležijo vnos kalorij) vam bodo pomagale bolje razumeti, kaj in koliko vaše telo potrebuje glede na vaše fizične lastnosti in aktivnosti. Tukaj so najboljše aplikacije za štetje kalorij (aplikacije, ki beležijo vnos kalorij): od aplikacij za dnevno beleženje kalorij pa do aplikacij, ki bodo razkrile, kateri izdelki vam ves ta čas nagajajo pri ohranjanju idealne teže.

Najboljše aplikacije za štetje kalorij (aplikacije, ki beležijo vnos kalorij)

Aplikacija Lose It!

Aplikacija Lose It!
Aplikacija Lose It!

Aplikacija bo glede na vašo težo, višino in starost predlagala dnevno količino vnesenih kalorij. V prehranjevalni dnevnik boste dnevno vnašali izdelke, ki ste jih pojedli, ter njihovo količino. Že pripravljeno hrano iz vrečke boste lahko tudi poskenirali prek kamere na pametnem telefonu. Lose It! sestavlja tudi velika skupnost. Z uporabniki se je mogoče tudi pogovarjati ter si med sabo deliti nasvete.

Aplikacija FatSecret

Podobno kot aplikacija Lose It! je FatSecret namenjena beleženju dnevnega vnosa kalorij na podlagi izbranih sestavin, iz katerih ste vaš obrok sestavili. Ravno tako ponuja skener črtne kode za živila iz trgovine. Ponuja pa še vrsto priročnih nasvetov o hrani ter različne recepte za zdrave jedi. Tudi tu boste našli živo skupnost, s katero si lahko delite zgodbe o uspehu ter izvajate različne izzive. Vsak mesec boste dobili analizo mesečnega vnosa kalorij prek grafov.

Aplikacija Cron-o-meter

V tej aplikaciji boste lahko zelo natančno beležili vnose različnih živil ter tako še bolj podrobno spremljali vaše prehranjevalne navade. Priporočeni dnevni vnosi se bodo glede na vaše stanje spreminjali. Označite lahko na primer, ali ste noseči ali pa če se držite katere od znanih diet (paleo, low-carb, low-fat,…). Dnevno lahko spremljate ne samo količino zaužitih kalorij, temveč tudi kaj od tega so bili ogljikovi hidrati, kaj protein, maščobe in vlaknine. Beležite lahko celo vnos vitaminov in mineralov ter drugih snovi, ki so (ali pa niso) dobre za naše telo.

Aplikacija MyFitnessPal

Še bolj kot telovadba je pomembna naša prehrana. MyFitnessPal nam pomaga slediti našim prehranjevalnim navadam in nam svetuje, česa bi morali uživati več. Aplikacija bo tudi sama analizirala recepte s spletnih strani in določila kalorično vrednost vseh sestavin. Tudi ročni izbor jedi je precej natančen, saj lahko izbiramo med 8 milijoni rezultatov. Tudi MyFitnessPal omogoča, da uporabniki prek forumov in skupin podpirajo drug drugega pri vzdrževanju svojih diet. Dobra lastnost aplikacije je tudi ta, da njena brezplačna različica ohrani večino uporabnih funkcij, ki so sicer drugje zaklenjene v premium paketih.

Aplikacija SparkPeople

SparkPeople sledi tako vnosu kalorij kot tudi vaši telovadbi ter napredku. Sestavine, ki jih pojeste, vnašate ročno, lahko pa tudi skenirate črtne kode iz kupljenih izdelkov. Celoten dnevnik prehranjevanja se vam za lažji pregled prikaže v obliki grafa. Ogromna skupnost uporabnikov bo z vami delila izkušnje, deležni boste vedno bolj bogate zbirke zdravih receptov, novic iz sveta zdravega življenja ter posnetkov vaj za dnevno telovadbo.

Aplikacija Nutritionix Track

Aplikacija Nutritionix Track
Aplikacija Nutritionix Track

Uporabnikom bo pri tej aplikaciji všeč predvsem enostaven in pregleden vmesnik, ki dopušča veliko svobode pri beleženju dnevnega vnosa kalorij. Hrano lahko med sabo tudi mešamo v smislu, da združimo ostanke nekega prejšnjega obroka z neko novo sestavino ali z več njih. Hrano oziroma sestavine lahko v dnevnik dodajamo kar prek izgovorjave njihovih imen.

Aplikacija Veš kaj ješ

Že samo ime pove, da je aplikacija slovensko delo, natančneje delo Zveze potrošnikov Slovenije. Gre za preprosto zasnovano aplikacijo, katere namen je ozaveščanje ljudi o tem, kako zdrava je hrana, ki jo uživajo. Prek telefonske kamere bo prebrala črtno kodo na živilu teh postregla z informacijami o hranilni vrednosti živila ter ali so vrednost v dovoljeni meji ali pa to presegajo. Tako boste pri naslednjih nakupih lažje odkrivali izdelke, ki vam na skrivaj uničujejo postavo.

Aplikacija Noom

Če so vam ostale aplikacije pomagale pri beleženju vnosa kalorij ter pažnji, da bo vaša dieta tudi uspešna, pa bo aplikacija Noom pomagala doseči vaš končni cilj. Ta je, da nabrane izkušnje in stil prehranjevanja iz vaše diete prenesete v vsakdan. Dieta namreč nič ne pomaga, če se po njenem koncu vrnete na stare tire. Aplikacija bo nad vami bedela ter še naprej spremljala vaš napredek.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!