fbpx

Zapišite svoja čustva v dnevnik, saj je ta ritual koristen za dušo!

Foto: envato

Ali veste, kako bi morali izvajati ritual pisanja osebnega dnevnika in zakaj se šteje za zdravilnega? Osebni dnevniki je pomemben, ker mu lahko poveste vse, kar vami leži na srcu in nikoli vam ne bo nič zameril. Vedno je tam, ko vam je hudo ali ko prekipevate od sreče.

Vsak dan se zgodi nekaj, o čemer razmišljate in vas obremenjuje. Svoja čustva morate z nekom deliti, vendar ni vedno mogoče najti nekoga, ki vas bo poslušal ali ki bi mu bili pripravljeni le to zaupati. Zato obstaja dnevnik!

Ko v svoj dnevnik zapišete kaj slabega, vam to pomaga, da se znebite negativnih čustev. Hkrati se vam zdi, kot da se z nekom pogovarjate o svojih težavah.

Odprite dnevnik in si zapišite kaj vam roji po mislih

To je zelo učinkovita metoda reševanja težav, z njim se lahko znebite slabih čustev. Vendar vodenje dnevnika ne bi smelo biti omejeno le na popravljanje negativnega.

Zapisuj si vanj vse svoje strahove in pričakovanja. Foto: Green Chameleon / Unsplash

Če nekaj dobrega zapišete vanj, vam ​​bo to dlje časa ostalo v spominu

Posledično boste lahko okrepili svojo energijo in kar najbolje izkoristili pozitivne dogodke. Zelo koristno je občasno prebrati vse dobre stvari, ki so se vam zgodile v preteklosti. To vam bo pomagalo pridobiti vero v dobro tudi v težkem življenjskem obdobju, kajti ko se spomnite na nekaj dobrega, vam to daje moč in samozavest.

Uporabite svinčnik in papir

Ne vodite dnevnika na računalniku, tablici ali telefonu. Strokovnjaki za bioenergijo poudarjajo, da le takrat, ko nekaj napišemo na roko, res pomaga. Med pisanjem negativna energija izstopi veliko hitreje, sam proces pisanja pa je aktivnost, ki deluje pomirjujoče.

Ne urejajte tega, kar pišete

Strokovnjaki svetujejo, da tega, kar ste napisali prvič, ne spreminjajte, ker gre za najbolj iskreno čustvo.

Ločite dobro in slabo

Na primer, dobro pišete na vrhu strani in slabo na dnu ali obratno. Uporabite lahko svinčnike različnih barv. To je potrebno ne le zaradi udobja, ampak tudi za povečanje učinkovitosti.

Nikomur ne pokaži svojega dnevnika

Ne dovolite nikomur, da ga bere in ga hranite tam, kjer ga nihče ne najde. To je zelo pomembno.

Naj bo dnevnik tvoja oaza miru. Foto: Negin Bahramii / Unsplash

Vedno pišite na istem mestu

Vodenje dnevnika je ritual, ki ga je treba izvajati v udobnem in prijetnem okolju. Če se ne izvaja tam, kjer ste vajeni, se bo učinkovitost obreda bistveno zmanjšala. Če ste daleč od doma, poskusite ustvariti podobno prijetno vzdušje tam, kjer ste trenutno. Če lahko počakate, vodite preproste zapiske in ko pridete domov, naredite popolne zapiske v svoj dnevnik.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!