Recept za vinski šodo
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Vinski šodo je preprosta in hitro pripravljena topla ali hladna sladica. Za pripravo te svetovno znane lahke penaste sladice potrebujemo zgolj tri sestavine, recept zanjo pa vam zaupamo v nadaljevanju.

Če ste že siti kuhanega vina, imamo za vas recept za vinski šodo (tudi šoto), kjer lahko belo vino uporabite nekoliko drugače. Vinski šodo je znana italijanska penasta sladica (zabaione), recept iz zgolj treh sestavin (rumenjaka, vina in sladkorja) pa rodi slastno pregreho, ki je idealna za mrzle dni, v toplejših mesecih pa se bo prilegla njena hladna različica.

Recept za vinski šodo (za 4 osebe):

Sestavine za vinski šodo:

  • 2 dcl belega/rdečega vina
  • 2 jajci
  • 4 žlice sladkorja

Priprava vinskega šodoja:
Vse naštete sestavine z mešalnikom na ognju stepamo tako dolgo, da začne mešanica vreti. Tedaj zadevo odstavimo, sicer se sesede. Kremo nato nalijemo v kozarce in po želji potresemo z naribano čokolado ali okrasimo s karamelo. Postrežemo takoj.

PREBERITE ŠE: Recept: Nutella cheesecake brez peke

Vinski šodo lahko uporabimo tudi kot preliv za palačinke z orehovim nadevom, naredimo pa ga lahko tudi s pivom in nekoliko manjšo količino konjaka ali vinjaka.

Recept za čokoladnč kroglo presenečenja Recept: čokoladna krogla presenečenja s sladoledom Pita iz hamburgerja Recept: pita iz hamburgerja – pita, da te kap! nutella Recept: Nutella cheesecake brez peke 10285736_1697375453848430_6401597388527448019_o Recept: toast z medom, jagodičevjem in … sladoledom ·