fbpx

Imate občutek, da niste dovolj dobri in se počutite prazni? V pomoč vam bodo afirmacije za nizko samopodobo

Afirmacije za nizko samopodobo
Foto: envato

Se spopadate z občutkom, da niste dovolj dobri? Se počutite prazne, ne glede na to, kaj počnete? Kot da ste manj vredni od drugih? Potem potrebujete afirmacije za nizko samopodobo.

Kako delujejo afirmacije za nizko samopodobo? Če imate takšne občutke, je vaša samopodoba okrnjena in bi morali raziskati dogodke iz otroštva, saj gre lahko za travme, ki so vgrajene v vašo tesnobo in nizko samopodobo. Disfunkcionalno otroštvo, pomanjkanje topline in spodbude med odraščanjem vplivajo na razvoj nizke samopodobe.

Ko vidite, da je nizka samopodoba vzrok vaših čustvenih težav, razmislite o podpornih skupinah, sodelovanju s terapevtom in načinih, kako se opolnomočiti.

Dobro je imeti ob sebi nekoga, ki vas razume, ker je šel skozi enake boje in soočenja in točno ve, skozi kaj greste. Nekoga, ki vas bo pomiril, da bo vse v redu, ko vas bodo čustva tako preplavila, da boste mislil, da izgubljate razum.

Opuščanje preteklosti je velik in nujen korak k čustveni oživitvi in ​​krepitvi samospoštovanja.

Ne predajte se! Foto: Becca Tapert / Unsplash

Odpustiti morate drugim. Odpustiti sebi, da vse, kar se je zgodilo, ne bo več imelo moči nad vašim trenutnim življenjem.

Odpuščanje je dolgotrajen proces. Ko pa začnete vaditi odpuščanje, boste odkrili čustvene vozle, ki jih še ne znate razvezati, čeprav jih opazite. Ko se vam zdi, da nekaterih stvari ne morete odpustiti, se spomnite, da je zdaj tako, ker niste pripravljeni, in da boste, če se boste še naprej ukvarjali z analizo in razumevanjem, lahko odpustili tudi tisto, kar se vam je zdelo nemogoče.

Pri nizki samopodobi gre za obtoževanje, ne glede na to, ali krivite druge ali sebe in morate prevzeti polno odgovornost za svoje stanje.

Preteklost je povzročila sedanjost, vendar vi niste vaša preteklost. In vaša prihodnost bo rezultat tega, kar počnete v sedanjosti. Zato se lotite odpuščanja in opuščanja, da sprostite energijo, ki jo lahko vložite v odgovorno ustvarjanje lastnega življenja.

Pred vami je seznam afirmacij, ki jih ponavljajte vsak dan! Z njimi si boste dvigniti nizko samopodobo. Zapišite si te izjave in jih prebirajte vsak dan!

Verjemite vase! Foto: Alexey Turenkov / Unsplash

Afirmacije za nizko samopodobo

Ljubim se takšnega, kot sem.

Zaslužim si ljubezen, od sebe in od drugih.

Sem lepa, pozorna in skrbna oseba.

Jaz ustvarjam svojo prihodnost.

Imam veliko talentov in veščin.

Ljudje me imajo radi takšnega, kot sem.

Vedno se učim in rastem kot oseba.

Sem dobra oseba.

Si dovolj. Foto: Chermiti Mohamed / Unsplash

Svojo preteklost zlahka opustim.

V takšnih vsebinah poiščite navdih in motivacijo, vložite nekaj časa v raziskovanje in delo na sebi, vstopite v proces spreminjanja.

Poiščite druge, ki so naredili isto kot vi, da se bosta lahko spomnili, da proces poteka in da je napredek tisto, kar iščete in cenite, ne popolnosti.

Nekatere odnose in ljudi boste začeli bolj ceniti, nekatere pa končali. Nikoli ne boste nehali napredovati in samospoštovanje vam bo omogočilo, da se boste bolj cenili.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.