fbpx

Kako pravilno vzdrževati zagorelo polt

Foto: Zoran Zonde Stojanovski- / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Na dopustu, ko uživamo v soncu, pridobimo rjavo polt, ki si jo želimo čim dlje časa ohraniti. Le kako?

Če želite čim dlje ohraniti zagorelo barvo, upoštevajte te nasvete

1. Izogibanje močnim gelom za tuširanje

Izogibajte se vsem izdelkom za tuširanje in umivanje las, ki vsebujejo močne kemikalije. Preberite deklaracije in izberite gel ali šampon za prhanje, ki je blažji, ki vsebuje več naravnih sestavin in je nežnejši do kože.

Ne namakajte se v vodi. Foto: Bruce Mars / Unsplash

Poleg tega je zaželeno kopanje v mlačni vodi, medtem ko se izogibajte vroči ali mrzli vodi.

2. Ne drgnite kože z brisačo

Izogibati se je treba agresivnemu drgnjenju kože z brisačo po kopanju. Kožo malo potapkajte s frotirjem ali mehko brisačo, nato pa je priporočljivo, da nanesete otroško olje. Nato pustite, da se koža popolnoma posuši in vpije olje.

3. Pogosteje bivanje v senci

Morda se vam sliši paradoksalno, a porjavelost boste ohranili z bivanjem v senci! Sončni žarki namreč sežejo tudi tja, a šibkeje kot tisti na neposredni sončni svetlobi.

Jejte več sadja in zelenjave. Foto: Amoon / Unsplash

Na ta način boste ohranili barvo, hkrati pa preprečili luščenje kože. Poleg tega čez dan pijte veliko tekočine, saj ima hidracija telesa pomembno vlogo pri ohranjanju barve.

4. Več oranžne in zelene hrane

Določeno sadje in zelenjava vsebujeta več karotenoidov. Ravno karotenoidi so potrebni za čim daljšo porjavelost. Jejte več marelic, jabolk, breskev, korenja, paradižnika, paprike.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!