fbpx

Najboljše aplikacije za hujšanje in prekinitveni post (intermitten fasting)

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

V zadnjih letih postaja prekinitveni post popularen trend. Na trgu obstaja veliko knjig, spletnih strani in aplikacij, ki priporočajo različne režime postenja ter poudarjajo njegove potencialno koristne učinke na zdravje. V prispevku vam razkrivamo najbolj priljubljene aplikacije za prekinitveni post - intermitten fasting.

Prehranska strokovnjakinja in osebna trenerka Stefani Sassos je mnenja, da takšen post lahko potencialno programira metabolizem, ki lahko prispeva k izgubi teže. Gre za metodo pri kateri zaužijete manj kalorij, saj omejite čas vašega prehranjevanja.

Post je lahko večdnevna abstinenca ali pa gre le za zmanjšanje vnosa hrane in s tem energije za skoraj 75 do 90 % dnevnih energijskih potreb. Telo se med postenjem navadi na manjše količine hrane in bolj zdravo prehranjevanje, zato ima post pozitiven vpliv na lakoto in hrepenenja po nezdravi hrani.

Najbolj priljubljeno postenje je 5:2, ki pomeni 5 dni normalnega prehranjevanja in 2 zaporedna dneva znižanega energijskega vnosa na 25 % celodnevnih energijskih potreb. Pri postu 16:8 pa gre za to, da hrano uživate 8 ur in se nato 16 ur postite.

Aplikacije za post – intermitten fasting so vam lahko v pomoč pri postenju, saj imajo vgrajena obvestila, opomnike in štoparice, različne nasvete, da ostanete na dobri poti. Osnovne aplikacije so brezplačne, v kolikor pa želite nadgradnjo, ki vključuje tudi osebne trenerje pa je tovrstne storitve potrebno plačati. Vsekakor pa se je v primeru, da se odločite za post, potrebno posvetovati s svojim zdravnikom, saj post ni za vsakogar.

Aplikacija Zero (intermitten fasting)


Zero je ena najbolj priljubljena aplikacija za postenje na svetu. Osnovna aplikacija je brezplačna, nadgradnja pa vključuje voden post s trenerjem. Gre za aplikacijo, ki je namenjena občasnemu postenju. Ponuja različne načrte, cilje, dnevnike, izobraževalne vsebine, ki vas bodo vodili do zadanega cilja.

Prenos aplikacije za iOS ali Android


Aplikacija BodyFast (intermitten fasting)

BodyFast vam pomaga hitro shujšati in izboljša vaše zdravje. Do večino uporabnih vsebin boste morali plačati nadgradnjo, možna pa je tudi brezplačna različica. Aplikacija ima veliko možnosti saj pripravi in izračuna vaš optimalen in individualen načrt posta na podlagi vaših ciljev. Z motivacijskimi tedenskimi izzivi in dnevnimi coachingi ostanete aktivni in na pravi poti, prav tako dostopate do več kot sto okusnih receptov.

Prenos aplikacije za iOS ali Android

Aplikacija Simple (intermitten fasting)

Tako kot že ime pove, gre za aplikacijo, ki je enostavna za uporabo. Ponuja opomnike in nasvete o času posta skozi ves dan in je odlična izbira za začetnike. Program sledi vaših obrokom, spremlja prehranjevalne in vas motivira za doseganje pravih rezultatov. Združljiv z aplikacijo Health in Fitbit, izbirate lahko med različnimi ciljnimi načrti, ki segajo od izgube teže do vadbe premišljenega prehranjevanja in zmanjševanja stresa. Aplikacija je na voljo tako v brezplačni in plačljivi verziji.

Prenesite ga za iOS ali Android

Aplikacija Life (intermitten fasting)


Timsko delo je ključna značilnost te aplikacije pri kateri lahko ustvarite družabne kroge, da delite svojo izkušnje s postom. Aplikacija uporablja tudi vizualne grafike, ki pokažejo izgorevanja maščobe, kar je za nekatere uporabnike velik motiv. Pridružite se lahko brezplačno, za osebna srečanja s trenerji pa boste morali plačati. LIFE Fasting Tracker deluje s katerim koli načinom prehranjevanja – bodisi s keto, vegetarijansko, paleo, rastlinsko, intuitivno prehrano ali katero koli drugo dieto. Sledilnik in časovnik posta LIFE olajšata spremljanje posta in izboljšanje vašega zdravja.

Prenos aplikacije za iOS ali Android

Aplikacija Sunrise (intermitten fasting)


Z uporabo lokacije ta aplikacija za post zagotavlja natančen začetni in končni čas glede na sončni vzhod in sončni zahod. Izbirate lahko tudi med številnimi drugimi možnostmi posta, pa tudi med nastavitvijo po meri, kjer vnesete svoj prilagojen režim. Uporabniki si lahko v aplikaciji enostavno zapisujejo in spremljajo svoje razpoloženje.
Prenos aplikacije za iOS

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!