10 znakov, da zapravljate čas in življenje za napačne stvari

Čas je za spremembe.

Foto: Matteo Di Iorio / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Čas je, da se postavite zase. Da odstranite napačne stvari in osebe iz svojega življenja. Čas je, da najdete svojo pot do sreče in osebne rasti. Čas je za spremembe. Čas je za - vas!

Vsak ima svojo predstavo o smiselnem in izpolnjenem življenju, vendar obstajajo nekatera splošno sprejeta prepričanja, kako ne bi smeli živeti.

Preberite, katerih 10 znakov vam razkriva, da zapravljate čas in življenje za napačne stvari.

1. Pogosto se pritožujete

Se pogosto pritožujete nad službo, šefom, plačo, sosedi ali zakoncem? Če je odgovor pritrdilen, potem večino časa širite negativno energijo. Negativnost ne bo ničesar spremenila, z njo se ne boste premaknili naprej. Zato spremenite svojo miselnost in več govorite o tem, za kaj ste hvaležni v življenju, ne o tem, česa v življenju ne marate.

2. Ne hranite svojega uma

Če se ne razvijate nenehno kot oseba in se ne naučite novih stvari, pomeni, da stagnirate, tako kot mirno jezero, na površini katerega nastaja zelen usedlina. Podobno se zgodi vašemu umu, če ga ne ohranjate aktivnega in se ne učite novih stvari. Pozitivni izzivi v življenju vam bodo razširili misli.

Ne pozabite na spanec! Foto: Andisheh / Unsplash

3. Pogosto negativno govorite o sebi

Ne glede na to, ali mislite, da zmorete ali mislite, da ne zmorete – v obeh primerih imate prav, je modro dejal Henry Ford. Če si rečete, da niste dovolj pametni, da bi napredovali v službi ali da bi ustanovili svoje podjetje, imate prav. Če si govorite, da ste preveč utrujeni za spremembo v življenju, imate prav. To, kar si rečete, postane vaša resničnost. Torej natančno izberite, kaj si boste rekli, kajti vaše življenje in vaše misli so eno in isto.

4. Ne načrtujete prihodnosti

Vedno je najbolje živeti zdaj, v tem trenutku, včasih pa je treba pogledati v prihodnost, da ugotovite, kam greste. Če nimate cilja ali načrta, potem ste kot ladja, ki brez cilja pluje čez ocean v upanju, da bo končala na nekem dobrem mestu. Ampak ne bi smeli živeti tako. Izdelati si morate vodnik, v katerem boste izdelali načrt po korakih, ki vas bo pripeljal tja, kjer si želite biti.

5. Preveč časa preživite z ljudmi, ki ne prispevajo k vašemu razvoju

Ostajate pri ljudeh, zaradi katerih obstojite, ne napredujete, prej celo obratno. Če preživite preveč časa s takimi ljudmi, boste stagnirali ali pa vas bodo potegnili s seboj. To so energijski vampirji. Iz vas sesajo življenje in vam v zameno ne dajo ničesar pozitivnega. Poiščite družbo ljudi, v kateri se boste razvijali kot oseba.

6. Zasvojeni ste z mobilnim telefonom

Pomislite, koliko časa preživite na mobilnem telefonu in koliko ta odvisnost vpliva na vaše odnose z drugimi ljudmi. Med večerjo z zakoncem ali otroki pošiljate sporočila ali brskate po internetu. V tem primeru izgubite čas, ki bi ga lahko preživeli z njimi, ali čas, ki bi ga lahko namenili načrtovanju prihodnosti.

7. Porabite denar za nepomembne stvari

Razlika je med potrebo in željo, vendar sodobna družba to razliko vedno bolj briše. Veliko ljudi denar porabi za najnovejše tehnološke naprave, avtomobile in jim zmanjka denarja za osnovne življenjske potrebe. Če se ustavite in razmislite, boste spoznali, da dejansko ne potrebujemo veliko. Hrano, vodo, streha nad glavo in ljubezen. Vse ostalo so samo bonusi. Zato razmislite, za kakšne stvari trošite denar in ali lahko naredite nekaj sprememb. Morda lahko nekaj svojega denarja vložite v varčevanje za prihodnost.

Ne pozabite na rekreacijo! Foto: Dorothea Oldani / Unsplash

8. Ne spite dovolj

Spanje je bistvenega pomena za dobro zdravje. Če ne morete zaspati, ker ste prezaposleni ali imate zgolj navado, da ostanete pozno ponoči, morate premisliti o svojih navadah.

9. Ne skrbite za svoje telo

Uravnotežena, zdrava prehrana in gibanje imata poleg hujšanja še druge pozitivne učinke. Zdrave navade vplivajo tudi na duševno zdravje, pa tudi na splošno počutje. Pomislite na prehrano in količino telesne aktivnosti. Se zavedate, da lahko nekatere majhne spremembe močno izboljšajo vaše življenje.

10. Ne stopite iz cone udobja

Življenje se začne, ko stopite iz območja udobja, pravi ena življenjska modrost. Zato tvegajte, da bi si lahko izboljšali življenje, pri tem pa upoštevajte, da obstaja razlika med tveganjem in preračunanim tveganjem. Vsako tveganje ni gotovo, vendar preračunano tveganje pomeni, da ste pretehtali vse možnosti in oblikovali dober, razumen akcijski načrt.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
22 afirmacij, ki jih po razočaranju, povej svojemu odsevu v ogledalu