shutterstock_377350915
Utrip mesta · zdravje & lepota

Veliko raziskav se ukvarja s človekovo prehrano in veliko od teh preučuje enega od večjih novodobnih problemov, debelost. Raziskava, pri kateri so 10 let spremljali prehranske navade 16.000 študentov iz Španije razkriva, da naj bi provegetarijanska dieta, ki uživanje mesa in mlečnih izdelkov ne izključuje povsem, ugodno vplivala na naše telo. Fleksitarijanci, zgolj občasni uživalci mesa, naj bi jo torej bolje odnesli.

Pred začetkom raziskave so študentje morali izpolniti zelo temeljito zastavljen vprašalnik o svojih prehranskih navadah. Raziskovalci so nato za primerjavo vzeli 20 % tistih, ki so redno uživali hrano živalskega izvora, in enak odstotek tistih, ki so le občasno posegli po mesu in mlečnih izdelkih. Prva skupina je dnevno zaužila približno 200 g mesa, kar je malo večji zrezek, 348 g zelenjave in 191 g sadja, druga pa za četrtino manj mesa, a kar enkrat več zelenjave in trikrat toliko sadja v primerjavi z ‘mesojedo’ skupino. Rezultati so pokazali, da imajo slednji kar slabo polovico manj možnosti za debelost. Še kot zanimivost; ribo so vključili med meso, a prišli do zaključka, da nima nikakršnega vpliva na našo telesno težo.

PREBERITE ŠE: 8 KOZARCEV VODE NA DAN – MIT ALI RESNICA?

Zatorej, manj mesa, več zelenjave na krožniku ter seveda veliko gibanja! Pa saj to smo že vedeli, kajne?

mediaspeed8353 Beesecret: naravna kozmetika s čebeljim strupom cover-ucinki-orgasma Dobrobitni učinki seksa, ki delujejo še 48 ur po odnosu cover-kozarcivode 8 kozarcev vode na dan – mit ali resnica? shutterstock_615445586 Moderni odnosi – zakaj so tako neodporni in krhki? · · · · · ·