Na jar máme radi čerstvé, ľahké jedlá bohaté na antioxidanty, vitamíny a minerály. Pri pravidelnej pohybovej aktivite a zdravých, vyvážených jedlách sa postarajte o príjem energie, ktorá zaženie jarnú únavu. Zdravý životný štýl pripraví vaše telo na letné outdoorové aktivity a podpíše sa aj na imunitnom systéme.
Se vam zdi, da se obroki na vašem jedilniku ponavljajo in da nimate več idej, kaj še lahko skuhate? Za vas smo izbrali tri lahke recepte, ki jih je ustvaril kulinarični vplivnež Sašo Šketa.
Recept: Lečina enolončnica s sladkim krompirjem
Recept: Losos s kremnim porom in krompirjem
Recept: Posset – Limonina krema
Kulinarični vplivnež Sašo Šketa na svojih spletnih straneh sketa.si a presno.si že več kot dvanajst let beleži okusne, preproste in preverjene recepte za pripravo obrokov, prepoznaven pa je postal po udeležbi v resničnostnem šovu MasterChef Slovenija leta 2017. Sašo Šketa je izdal že 4 kuharske knjige – samo lani sta izšli najbolj prizemljena veganska kuharica Repa in krompir in knjiga enostavnih receptov za vsak dan Dobra hitra hrana.
Sašo, po izobrazbi oblikovalec, skupaj z ženo Nežo v lastnem kulinaričnem studiu ustvarja spletne kuharske oddaje, ki tedensko dosežejo več kot 20.000 ogledov. V zadnjih letih je ekipa Sketa MEDIA izjemno dejavna tudi na področju razvoja receptov (t. i. recipe development). Pri tem uspešno sodelujejo z različnimi mednarodnimi podjetji, za katera v kuharskem studiu fotografirajo in stilirajo jedi ter pripravljajo video vsebine.
Pri svojem delu se trudi, da bi bilo zavržene hrane čim manj, zato jo z veseljem deli s prijatelji in sosedi. V projektu #FRIFOOD pa presežke hrane deli tudi s svojimi sledilci na družbenem omrežju Instagram. Letos Sašo načrtuje selitev studia na novo lokacijo, jeseni pa nam obljublja izid nove kuharske knjige z recepti za kosila.

Sašo, po izobrazbi oblikovalec, skupaj z ženo Nežo v lastnem kulinaričnem studiu ustvarja spletne kuharske oddaje, ki tedensko dosežejo več kot 20.000 ogledov. V zadnjih letih je ekipa Sketa MEDIA izjemno dejavna tudi na področju razvoja receptov (t. i. recipe development). Pri tem uspešno sodelujejo z različnimi mednarodnimi podjetji, za katera v kuharskem studiu fotografirajo in stilirajo jedi ter pripravljajo video vsebine.
Pri svojem delu se trudi, da bi bilo zavržene hrane čim manj, zato jo z veseljem deli s prijatelji in sosedi. V projektu #FRIFOOD pa presežke hrane deli tudi s svojimi sledilci na družbenem omrežju Instagram. Letos Sašo načrtuje selitev studia na novo lokacijo, jeseni pa nam obljublja izid nove kuharske knjige z recepti za kosila.