153498390
Utrip mesta · kulinarika

Doma narejeni veganski sladoled je izjemno zdrav in okusen. Popolnoma enostavno ter hitro ga pripravimo sami, in sicer iz sestavin, ki jih imamo večinoma že doma v hladilniku.

Okusen in zdrav veganski sladoled pripravimo brez kančka mlečnih izdelkov, jajc in dodanega sladkorja. Zdrava in okusna alternativa naše brbončice popelje v sladoledna nebesa, ki jih želimo obiskati znova in znova. In kako zelo preprost je recept za doma narejeni veganski sladoled!

Sestavine:

• skodelica zamrznjenega sadja po želji,
• narezana in zamrznjena banana,
• agavin sirup (po želji) in
• ¼ skodelice mandljevega mleka.

Priprava:

Banano narežemo na kolutke in jo zapakirano v plastično vrečko zamrznemo. Tudi ostalo sadje nasekljamo in skupaj z banano stresemo v mešalnik. Dodamo mandljevo mleko in agavin sirup ter dobro premešamo. Dobljeno zmes po potrebi še nekaj minut hladimo. Po želji lahko sladoledu dodamo še nekaj koščkov narezanega sadja ali pa potresemo z zdravimi oreščki, ki bodo med sladkanjem prijetno hrustljali.

Alga Spirulina je pravi čudež med prehranskimi dodatki. Recept za super spirulinin kruh trnic_3 Sir Trnič cover-lust Kulinarični namig: Slovenski paradižnik LUŠT iz integrirane pridelave Poleg likopena, imajo rdeče paprike tudi veliko vitaminov A in C. Foto: ThinkStock Zdravi sendviči, ki nas dobesedno polepšajo · · · · · · · · ·