Praznični beljakovi poljubčki s pepermintom.
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Ko se začenjajo prazniki in že povsod diši po kuhanem vinu, potici, piškotih in cimetu, globoko v nas čutimo potrebo, da vzamemo kuhalnico v roke in kaj dobrega spečemo. Kot nalašč je tukaj recept prazničnih beljakovih poljubčkov s pepermintom za vse sladkosnede.

Obstaja več načinov za pripravo in seveda tudi okrasitev beljakovih poljubčkov s pepermintom, zato se prepustite fantaziji in jih okrasite po želji. Beljakove poljubčke s pepermintom lahko za praznike tudi podarimo svojim najdražjim.

Sestavine:

  •  2 beljaka
  • nekaj kapljic jabolčnega kisa
  • ščepec soli
  • 3-4 žlice sladkorja
  • 3 zdrobljene pepermintove božične palčke

Priprava:

Najprej predhodno segrejmo pečico na 110° in na pekač položimo peki papir. V posodi ločimo beljake od rumenjakov in beljakom primešamo jabolčni kis ter ščepec soli. Med mešanjem postopoma dodajamo sladkor dokler se masa ne zgosti. Dodajmo tretjino zdrobljenih pepermintovih palčk. Iz mase oblikujmo poljubčke tako, da jih na pekač zložimo en palec stran od drugega, nato pa po poljubčkih potresemo še preostale zdrobljene pepermintove palčke. V ogreti pečici pečemo 90 minut oz. dokler se poljubčki ne posušijo. Za konec pa poljubčke s pepermintom še poljubno serviramo.


iStock_000002171219_Medium Recept: Čarobna božična večerja Christmas mulled wine with spices and honey Recept: Aromatično kuhano vino Vroča čokolada Recept: Najboljša vroča čokolada Pancakes with chocolate cream Recepti: 10 najboljših receptov za palačinke · · · ·