_DSC8008 cover
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

V Ljubljani sta svoja vrata v svet gurmanske ‘hitre prehrane’ ponovno odprla Tabay Brothers, ki sta svojo zgodbo začela sicer že pred skoraj dvema letoma. Danes na novi lokaciji, a z istim prepoznavnim okusom, osvajata z burgerji, sendviči, juhicami in solatami.

Tabay Brothers
Palmejeva ulica 26
Ljubljana
030/279-477
Od ponedeljka do srede od 10.00 do 19.00, od četrtka do sobote od 10.00 do 22.00, v nedeljo zaprto.

“Jej dobro, počuti se dobro!” To je slogan, ki več kot odlično opisuje filozofijo Tabay Brothers, bratov, ki sta po nekajmesečnem premoru ponovno odprla svoja vrata v svet gurmanske ‘hitre prehrane’. Sveže pripravljena, okusna in zdrava hrana se pripravlja s kuharsko tehniko sous-vide. Francoski izraz, ki pomeni ‘pod vakuumom’, opisuje hrano, vstavljeno v vrečko, v kateri ni zraka, in potopljeno v vodno kopel. S tem hrana doseže najboljši možni okus in mehkobo. Vsako jutro pečejo brioš kruhke, skrbijo pa tudi za sveže ter lokalne sestavine – vse od mesa do zelenjave.

PREBERITE ŠE: Moji štruklji Slovenije: prva štrukljarnica v Sloveniji v centru Ljubljane

Med drugim sta brata povečala svoj meni, kar pomeni, da lahko zdaj izbiramo med šestimi burgerji, štirimi sendviči, v ponudbi pa so tudi solate in juhe ter vegetarijanski meni. V prihodnosti načrtujeta tudi ‘rakija party’, kar pomeni, da bo stranka dobila pijačo dobrodošlice. Hkrati bodo poskrbeli, da bo stranka prišla varno domov – vsak bo v manjši sklad prispeval evro ali dva, ta denar pa se bo nato porabil za taksi. Novosti na novi lokaciji torej ne manjka, okus pa ostaja enak. In to je najbolj pomembno.

Galerija – Tabay Brothers na novi lokaciji, a z enakimi okusi

Tabay Brothers na novi lokaciji, a z enakimi okusiOdpri galerijo
Sir s čokolado. Cheaster Egg – sirovo ”jajce” s čokolado Moji štruklji Slovenije, prva štrukljarnica v Sloveniji: jagodni Moji štruklji Slovenije: prva štrukljarnica v Sloveniji v centru Ljubljane Natakanje vina Steklenica za vino, s katere ne kaplja in curlja 17218503_1359997927376753_1768608013208358066_o Festival čokolade v Radovljici 2017: največji čokoladni festival v Sloveniji · · · · · · · · · ·